Voor het eerst met onze peuters in de Zwolse theaters!

2 februari 2020
Vol goede moed, gingen wij met onze peuter tweeling, Juup & Pepijn van net 3 jaar, voor het eerst naar de Zwolse theaters. Ondanks dat wij het vermoeden hadden dat ze de boel op stelten zouden kunnen zetten, gebeurde er iets magisch met ze! Lees je mee?
Met onze peuter tweeling Juup & Pepijn voor het eerst in het theater
Daar gingen we dan, op de fiets, op weg naar theater Odeon naar de voorstelling van Masha en de Beer. Zo goed voorbereid als wij konden, lees de tweeling goed verteld wat we gingen doen, wat zij konden verwachten en met een tas vol afleiding, parkeerden wij de fietsen voor de deur. 

Onderweg naar Zwolse theaters

Al gauw hadden zij museum fundatie in het vizier met een kunstwerk dat buiten tentoon stond gesteld. Die even aangeraakt te hebben, vervolgden wij onze weg naar binnen.
Het was al gezellig druk. Gelijk onze jassen ingeleverd en ze even een rondje laten lopen. Hun oog viel op de knutsel/teken tafel. Daar wilde ze meteen al aan beginnen. Een mooie kleurplaat kleuren van Masha en de Beer. Nadat ze die vol concentratie hadden ingekleurd, zagen ze een tafel vol speelgoed van Mascha en de Beer. Hoe gaan wij dit tactisch aanpakken? Zij wilden het liefst alle speelgoed aanraken en vooral mee naar huis nemen. Candy voor het oog en voor hun! Een slimme zet van de theatergroep.

Het was tijd om het theater in te gaan. Pepijn en Juup zagen al een aantal kinderen sjouwen met rode zitverhogers. Die moesten zij natuurlijk ook meenemen. 
De zaal binnenlopend hoorde ik Juup...oh wow...zeggen. Het is best indrukwekkend zo'n mooie zaal met rode gordijnen en bijzondere verlichting. Dat zien zij niet elke dag. Ondanks dat het hun eerste keer was, wisten ze gelijk hoe de rode zitverhogers geplaatst moesten worden en klommen in hun stoelen. Mooi hoog, konden ze over iederdeen uitkijken. Zij naast elkaar en wij ieder aan de buitenkant. 

in het theater

Om hun heen kijkend en vragend wat alles was..JA de hele theaterzaal werdt onder de loep genomen totdat de lichten dimden. Pepijn pakte gelijk mijn hand vast en ik voelde zijn spanning met enthousiasme. Door het rode gordijn stak beer zijn neus uit. Van begin tot eind waren ze geboeid met alles wat voorbij kwam. Bijna een uur hebben zij stilgezeten, gelachen en meegeklapt. Wat een feest en interactie met de zaal. Die gezichtjes waren echt goud waard en zorgde voor magische momenten. Eerlijk wij hebben onze peuter tweeling nog nooit een half uur zien stilzitten, laat staan bijna een uur! 

De lichten gingen weer aan. De mannen kwamen gelijk in beweging, maar nee ze wilde nog niet naar huis. Ze wilden Masha en de Beer ook graag zelf ontmoeten en dat kon! In het cafe Foye, verzamelden al heel wat mensen met hun kinderen en daar kwamen ze aanlopen. Masha en de Beer. In het echt waren ze toch even wat spannender dan op het podium, dus meer dan een zwaai en een high five zat er niet in! 

Masha en de beer

Terwijl wij onze jassen weer aan het verzamelen waren, vroeg Juup gelijk wanneer wij weer gaan....met je peuter(s) naar het theater was voor ons een (onverwacht) succes! Wat een plezier en magie in de Zwolse theaters.

Wil jij ook met je peuter(s) naar het theater? In onze uitagenda staan alle jeugdvoorstellingen van de Zwolse theaters met leeftijd erbij. 

Nog even een aantal tips als je met je peuter(s) (voor het eerst) naar het theater gaat:

- Let goed op het leeftijd advies van de voorstelling. Deze voorstelling was vanaf 2+. Ideaal voor de peuterleeftijd en lekker interactief!
- Let op de zitplaatsen. Bij het reserveren boek dan plaatsen dicht bij de deur of gangpad. Zodat, als je kindje wat onrustig wordt, je zonder de andere aanwezigen te storen (even) de zaal kan verlaten of ze even kan laten lopen in het gangpad.
- Onze tweeling had de zitverhogers echt nodig, om over de ander mensen en kinderen heen te kunnen kijken. Vaak staan ze voordat je de zaal binnenkomt al klaar.
-Neem, naast de gewone zaken als luiers etc, ook iets lekkers mee als doosje rozijntjes. Dit kan je mooi gebruiken ter afleiding. 
-Vertel ze goed van te voren, wat ze kunnen verwachten en kom ruim op tijd. Vaak is er een Kids Foyé met allerlei leuke activiteiten en kunnen ze nog fijn even een rondje lopen ter ontdekking.

Veel (ontdek)plezier!
Denise & Co.