Kidsproof blogTerug

Wijkintochten Sinterklaas Zwolle 2019

8 september
Afgelopen weekend de grote sinterklaasintocht in Zwolle centrum gemist? Of heb je gewoon zin om sinterklaas nog een keer te begroeten. De volgende wijkintochten 2019 op een rij! Van AA-landen, Assendorp, Stadshagen, Holtebroek, Berkum, Zwolle Zuid en meer!
Wijkintochten Zwolle

Dé Grote Sinterklaasintochten vind je hier

De volgende wijken hebben op Zaterdag 23 november 2019 de intocht:


Zwolle Zuid
Tijd: 09.30 t/m 13.00 uur
Locatie:Winkelcentrum Zwolle Zuid
De Goedheiligman heeft ons ingefluisterd dat hij op zaterdag 24 november om 10.30 uur aankomt in Winkelcentrum Zwolle Zuid.

Stadshagen

Tijd:12.00 t/m 14.00 uur.
Locatie: Station Stadshagen, Sinterklaas en zijn pieten komen naar Stadshagen! Daarna volgen ze een route door de wijk. Klik op link en zie de route!

Assendorp

Tijd: 14.00 uur
Locactie: Dominicanenklooster, daarna zal er een optocht zijn door de Assendorperstraat. Na de optocht door de Assendorperstraat is de stoet rond de klok van 15.00 uur op het Assendorperplein. 

Berkum

Tijd: 10.30 tot 12.00 uur
Locatie: Wijkcentrum de Weijenbelt
De Sint heeft ons laten weten dat hij op 23 november a.s. graag weer naar Berkum komt. Uiteraard neemt hij ook weer een paar van zijn Pieten mee.

AA-landen

Tijd: Vanaf 13.00 uur optocht door de wijk, vanaf 14.30 in de Bolder.
Locatie: De Bolder 
Op zaterdag 23 november vanaf 13.00 uur rijdt de Sint eerst door de wijk in een optocht. De Vollenhoofsch fanfare loopt voorop en de Pieten huppelen vrolijk mee. Het Sinterklaasfeest begint om 14.30 uur in De Bolder aan de Dobbe 29. Een kwartier eerder gaat de zaal open voor de kinderen tot en met groep 3. Vanaf 16.00 uur is er in het winkelcentrum een halfuurtje gelegenheid voor een foto of selfie met Sint en Piet in het winkelcentrum. De Pietenband zorgt voor vrolijke sinterklaasmuziek tijdens het feest en
de fotosessie.

Wipstrik

Tijd: 10.30-12.00 uur
Locatie: Wijkcentrum Bestevaer Wijk-en Speeltuinvereniging Wipstrikkwartier organiseet een heel leuk Sinterklaasfeest met na afloop een cadeautje voor elk (opgegeven) kind.

De volgende wijken hebben op Zaterdag 30 november 2019 de intocht van Sinterklaas:


Westenholte
Tijd: 16.30 uur
Locatie: Het Anker
Ook Westenholte staat op het programma van de Sint, maar dan wéér een week later, namelijk op zaterdag vanaf 16.30 uur. Na een rondgang langs de Weidesteenlaan zal de Goedheiligman – na een tussenstop op het Petuniaplein – arriveren bij Het Anker, waar allerlei toffe activiteiten plaatsvinden.

Holtenbroek 

Tijd: 13.00 uur t/m 16.00 uur
Locatie: Winkelcentrum Holtenbroek 
Dit jaar zal er weer een echte Sinterklaasintocht zijn in Holtenbroek.
De Sint en zijn pieten zullen zaterdag om +\- 13 uur afmeren in de Prinses Margriethaven aan de Klooienberglaan in Holtenbroek. Daarna vanag 15.30 feest in wijkcentrum.

Sinterklaas Holtebroek

Wil je meevaren op de pakjesboot, of alleen een rondleiding? Ben je benieuwd naar de slaapkamer van de Sint of zou je graag een theatervoorstelling bijwonen? Kijk dan voor een compleet overzicht met alle Sinterklaasactiviteiten in de Uitagenda! Allemaal veel plezier samen met de kids!

Groeten, Sinterklaas, Piet & Denise