Tip! Vier deze 3x bijzondere festivals samen met de kids!

21 maart 2022
Zwolle, de Hanzestad van de mooie grachten, prachtige panden, gezellige pleintjes en nog veel meer. Een fijne binnenstad waar je kunt genieten van heerlijk eten, naar hartenlust kunt winkelen en genieten van kunst en cultuur. Wij zijn dan ook met onze kinderen regelmatig te vinden in de Zwolse binnenstad. Zeker nu het zonnetje tevoorschijn komt en er allemaal toffe festivals voor de deur staan! Vermaak als confetti over de hele stad! Nieuwsgierig welke? Let's go!
Festival Tussenland

1) Het Wereld Beroemde Verhalen Festival


Het publiek kan op 9 en 10 april 2022 genieten van sprankelende, vernieuwende voorstellingen en concerten. Theatermakers en muzikanten uit Zwolle en regio gieten wereldberoemde verhalen en liedjes van muzikale helden in nieuwe vormen en presenteren ze aan jou. 

De kinderroute

Drie voorstellingen voor kinderen en families, via een wonderschone route door de Zwolse binnenstad met elkaar verbonden. Een ode aan de fantasie,aan luisteren naar elkaar en naar je eigen dromen. Voor kinderen van 4 – 12 jaar.

Iorg Idur (Roald Dahl) – Theatergroep Nooitgedacht 
Een filosofische en beeldende muziektheatervoorstelling met liedjes, poppenspel, storytelling en filosofie voor het hele gezin. Theatermakers Ruben en Willemijn prikkelen het publiek met filosofische thema’s en vragen om anders, nieuwer en gekker te gaan denken. Meneer Hoppe is stiekem verliefd op Mevrouw Zilver. Via een slimme truc laat hij haar schildpad groeien, waardoor zij met hem wil trouwen.

Jeanne d’Arc – Barbara Raap 
‘Poep. Oorlog is echt heel erg poep!’ Jeanne d’Arc was een jong meisje in een Frankrijk dat oorlog voerde met de Engelsen. Na een visioen nam ze de leiding over het leger; ze inspireerde de ridders en vocht mee terwijl ze hen aanvoerde. Vrijheidsstrijdster Jeanne d’ Arc is door haar daden een symbool geworden voor doorzettingsvermogen. Vertelster Barbara Raap brengt haar met humor, storytelling en spoken word tot leven.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand – Elize Kuiper en Karlijn van Kruchten 
Naar het verhaal ‘Zo zwart als inkt is het verhaal van Sneeuwwitje’ van Wim Hofmann. Deze voorstelling is een ode aan de fantasie van kinderen en de drang om gezien te worden door je omgeving. Van de zeven dwergen leert Sneeuwwitje waar het vooral in het leven om draait. Een theatrale voorstelling over de waarde van de geur van vers gebakken brood, samen zingen en vooral: luisteren naar elkaar.

De routes en sfeervolle horecacorner
De routes voeren langs bijzondere, eigentijdse en historische locaties in de Zwolse binnenstad. Het Wereldberoemde Verhalenfestival heeft een sfeervolle horecacorner ingericht aan de Thorbeckegracht, waarvandaan alle routes vertrekken.



2) Ik Toon op de stoep

Met 3 trekkers en een platte kar trekken zij de wijken van Zwolle in 
Stadkamer en Zwolle Unlimited organiseren op 21 en 22 mei IK TOON op de stoep. Met drie trekkers met een platte kar trekken zij de wijken van Zwolle in, voor spontane optredens op straat. Met strobalen wordt een tribune gebouwd en de kar is dan het podium. 

Kom je kijken?
Voor de kinderen, volwassenen en jongeren die de artiesten willen komen bewonderen: IK TOON op de stoep is gratis toegankelijk en wordt gehouden op 21 en 22 mei tussen 10.00 en 17.00 uur. 

Binnenkort volgt er een overzicht waar en wanneer de trekkers de wijken ingaan.



3) Festival Tussenland - Festival Nemia


De groene parken langs de stadsgrachten van Zwolle zijn in het weekeinde van 3 tot en met 5 juni het decor voor storytelling, circus- en danstheater en rootsmuziek. Van intieme vertellingen tot theatrale vertelshows en rootsconcerten, van huiveringwekkend circustheater tot bruisende dans. Ben jij erbij? Het festival is gratis toegankelijk


Festival Nemia
Nemia heeft een luisterend oor en een hart dat ruimte heeft voor jou. Festival Nemia neemt je mee naar je eigen fantasiewereld; waar je ook maar naartoe wilt! Het is een festival voor kinderen, georganiseerd door ons, derdejaars leerlingen van Onderwijsroute &JIJ. Kunnen zijn wie je bent, dat vindt Nemia heel belangrijk! Of je nou klein of groot bent, zwart of wit, jongen of meisje; je mag er zijn! Festival Nemia is een onderdeel van festival Tussenland.


Kortom vol toffe festivals in de Zwolse binnenstad! Ontdek de binnenstad en combineer ze eventueel met onze Kidsproof uit-eten categorie of kijk in onze erop-uit!

Naar de website