IJsbeelden festivalTerug naar het overzicht

IJsselhallen Zwolle

Rieteweg 4
8011 AB Zwolle
Openingstijden zaterdag 14 december 2019 tot en met zondag 1 maart 2020 Prijs Zie website.
Wereld van sneeuw, verhalen en ijs tijden het ijsbeelden festival in Zwolle! Een R-IJs door de tijd!
Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Van zaterdag 14 december 2019 tot en met zondag 1 maart 2020 strijkt de adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw neer bij de IJsselhallen in Zwolle.

R-IJs door de tijd

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival dit jaar is: “Een R-IJs door de tijd”.  De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het verhalenthema in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. “Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer. 

Planet Ice

De bevroren maan van Jupiter waar het grootste IJsbeelden Festival van Europa plaats vind. Naast de spectaculaire R-IJS DOOR DE TIJD langs gigantische ijs- en sneeuwbeelden, vind je hier tijdens de kerstvakantie ook de Planet Ice Playground!

Vol interactief vermaak voor jong en oud op de Karnieland Space Kermis.
Galoppeer op een reuzen IJs-eenhoorn, ga los in de Bots-Ufo’s, fiets jezelf de ruimte in en maak een spannende rit met de verschrikkelijke sneeuwman in de Ice-Rollercoaster.

Waan je in de ruimte in het space café
Plof lekker neer in het speciaal voor de feestdagen ingerichte space café. Bestel heerlijke hapjes en drankjes aan de lichtbar, terwijl je geniet van het uitzicht op de melkweg.

Maak contact met buitenaardse wezens 
Kun jij de aliens horen met de immense radio telescoop? Dit indrukwekkende kunstwerk met prachtige lichtobjecten veranderd van kleur bij het waarnemen van geluid. 

Kaartjes reserveren? Klik op de roze website button.

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs