Feestelijke, maar vooral simpele kapsels voor de feestdagen

11 december 2016
Deze super leuke en handige blog is geschreven door onze collega Claudine van Kidsproof Alkmaar. Hoe leuk en vooral fijn!
Ik zat even met m'n handen in het haar. De feestdagen komen eraan en ik heb 3 dochters! Hoe moet het met dat háár! Kapster Angela van Angela's Haarstudio heeft mij 8 tips gegeven voor gave feestkapsels. Die wil ik graag met jullie delen!
Iedereen komt altijd op z'n "kerstbest" bij het kerstdiner op school. De meiden willen graag een mooi kapsel. Tsja en dat moet natuurlijk snel gebeuren. Ook voor de Kerstdagen en Oud&Nieuw is het leuk om een feestkapsel te maken. Toch? Maar hóe dan? Hieronder 8 voorbeelden van feestkapsels voor gemaksmoeders. Speciaal voor ons samengesteld door Angela van Angela's Haarstudio. Het ziet er prachtig uit en is heel makkelijk. Kijk, daar houden wij van.

1. Schuine knot met vlechtjes
Haar in scheiding. Aan de voorkant 2 plukjes laten hangen en de rest naar de zijkant kammen. Maak een staart. Haal het haar de eerste keer helemaal door het elastiek, de 2de keer haal je het haar voor de helft door het elastiek en dan nog een laatste keer en dan heb je een knot. (Als je losvallende plukjes niet mooi vindt, kun je die wegsteken met een speldje) Maak nu in de loshangende plukjes vlechtjes en steek ze bij de knot. Vet cool kapsel vinden wij!



2. Zijvlecht met klein vlechtje
Maak een vlechtje. Laat je dochter het vlechtje even vasthouden. Kam al het haar naar links, verdeel het haar in 3 plukken. Neem het vlechtje weer over van je dochter en vlecht het vlechtje mee. Elastiekje erom en versieren maar!



3. Doorsteekstaart
Maak achter een staart (eventueel met een vlechtje aan de voorkant). Haal het elastiek van de staart iets naar beneden. Steek van onder het haar 2 vingers door de staart boven het elastiekje en trek de staart er bovenlangs doorheen. Voilá!



4. Schuine staart met vlechtje - leuk voor tieners!
Kam het haar strak tot een schuine staart. Het model hieronder heeft vlechtjes ingehad, want ze wilde golfjes. Pak in de staart bovenop een pluk en maak daar een vlechtje van. Doe hier een loomelastiekje in. Versier het grote elastiek van de staart. Ook leuk is om in het vlechtje wat versiering te doen! Als je het haar los wilt, haal dan het haar uit het elastiek van de grote staart. Het kleine vlechtje hou je intact. Leuk voor tieners!



5. Haar los met 2 gedraaide plukjes naar achter
Pak 2 plukjes. Draai ze een voor een naar achter. Pak ze beide bij elkaar en doe er een klein (loom) elastiekje om. Dit kun je mooi versieren en klaar is het feestkapsel!



6. Boblijn met 2 vlechtjes
Neem aan één kant 2 stroken haar en maak hier 2 vlechtjes in. Vervolgens zet je de vlechtjes één voor één vast onder het haar. LET OP: het schuifspeldje met de kartelkant naar onder in het haar schuiven! Leuk bij een boblijntje!



7. Een vlecht(je) "loshalen"
Wil je een wat rommelige losse vlecht? Maak een vlechtje in het haar. Trek het iets uit. Pak aan het uiteinde van het vlechtje (onderaan) een plukje en trek er voorzichtig aan en schuif het elastiekje omhoog. Nu ontstaat er een bredere vlecht. Daarna nog even "in model" brengen. Steek dit vlechtje vast



8. Twee staartjes en zigzagscheiding
Heel simpel, maar nét even anders, deze zigzagscheiding met 2 staartjes. Spuit het haar even nat en kam het naar achter. Begin nu aan de voorkant met een kam een lijn te trekken van ongeveer 10 centimeter. Leg het haar de goede kant op. Trek vervolgens weer een lijn de andere kant op en leg het haar opzij. Zo ga je helemaal van voor naar achteren. Dan kam je alles goed strak naar de linker en rechterkant toe en maakt 2 staartjes. De elastiekjes kun je met feestelijke bandjes of strikjes opleuken.



Tot slot nog twee handige tips van Angela:

TIP 1
: wil je golfjes? Doe dan (het liefst 2 nachten van tevoren) vlechtjes in nat haar. Spuit daarna wat lak over de vlechten voor de stevigheid. De volgende dag heeft je dochter prachtige krullen.
TIP 2: ga je vlechten of wil je het haar strak naar achter kammen? Spuit er eerst wat water op met een plantenspuit, dan is het mooi strak!

Ladies, heel veel succes en fijne feestdagen!