Volg ons op Facebook voor meer leuke tips!

Partou: UNICEF FilmfestivalTerug naar vorige pagina

Naast het aanbod van workshops als LEGO Challenge werkt Partou ook samen met UNICEF en Staatsbosbeheer.
Staatsbosbeheer en UNICEF maken de bso nog leuker
De Partou bso’s hebben naast leuke workshops als LEGO Challenge en Streetbeats ook bijzondere samenwerkingen met onder meer UNICEF en Staatsbosbeheer. Zo is Partou de enige kinderopvangorganisatie die meedoet aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival en die een eigen Natuurbus heeft.

De Oscaruitreiking van UNICEF
Alle Partou bso-kinderen vanaf acht jaar kunnen meedoen aan voor het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Door een korte film over kinderrechten te maken, laat het festival ze over dit belangrijke onderwerp nadenken. Met een speciale app maken de kinderen een video gebaseerd op hun eigen script. De tien beste films van Partou worden onder leiding van een professionele videocoach opnieuw opgenomen en gaan in een echte bioscoop in première, waarna één winnaar doorgaat naar de landelijke finale. Tijdens deze finale worden er, net als bij de Oscars, in verschillende categorieën prijzen uitgereikt.

Op avontuur met Staatsbosbeheer
Als het even kan, gaat Partou met de kinderen naar buiten om leuke activiteiten te ondernemen. Door alle zintuigen te gebruiken, ervaren ze dat elk seizoen anders is en dat de natuur vol verrassingen zit. In 2012 is Partou daarom een samenwerking met Staatsbosbeheer aangegaan. Met als resultaat; De Natuurbus! Gewapend met verrekijkers, vergrootglazen, en schepnetten gaan de kinderen met een echte boswachter op pad naar de mooiste natuurgebieden van Nederland. Sporen bekijken, bijzondere beestjes zoeken en natuurlijk lekker in de modder wroeten… Een dagje weg met de Natuurbus is een dag vol plezier en nieuwe indrukken!

Partou kinderopvang zit met 300 vestigingen verspreid over heel Nederland. Kom een keer langs en ervaar nog veel meer leuke activiteiten die ze het hele jaar door organiseren!

Extra informatie
Vind een Partou bso bij jou in de buurt! Klik voor meer info door naar de site via de roze button.
  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

PartouNaar de website
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!