5 leuke kinderboekentips voor thuisblijvers

16 maart 2020
In deze periode zitten je kinderen thuis en is een lijstje nieuwe boeken om te lezen ideaal! Wij vroegen kinderboekenexpert Linda van de Algemene Boekhandel om een top 5 met leuke kinderboeken door te geven. Wat zitten er weer leuke tussen!
5 leuke kinderboekentips voor thuisblijvers
Julius Zebra, gigagrappig moppenboek
Een onwijs leuk moppenboek over inmiddels beroemde, knotsgekke zebragladiator Julius Zebra staat boordevol weetjes en grappige moppen over het Romeinse Rijk Eerder verschenen vier leesboeken over de avonturen Julius Zebra. In dit moppenboek gaan de zebragladiator en zijn vrienden op zoek naar de leukste grappen in elke hoek van het Rijk. Kunnen de Britten je laten brullen van het lachen? Laten de Egyptenaren je grinniken? Zijn de Grieken het grappigst? Of winnen de Romeinen het moppentoernooi? Vanaf ca. 7 tot 11 jaar.

De laatste helden op aarde
Een spannend leesboek (die ook verfilmd is als Netflix orgiginal) vol gevaarlijke monsters en bloedstollende actiescènes, geschreven met een flinke dosis humor. Tweeënveertig dagen geleden was Jack Sullivan een gewone jongen met een gewoon leven. Maar nu is zijn wereld een TOTALE MONSTER-ZOMBIE-CHAOS. Vanuit zijn coole boomhut beleeft Jack iedere dag als een soort videogame. Maar in zijn eentje kan hij niet op tegen alle angstaanjagende monsterlijke wezens in de stad. En daarbij is het veel leuker om samen met je vrienden tegen monsters te strijden… Vanaf ca. 9 tot 12 jaar.


Starfell, de zoektocht naar afgelopen dinsdag 
Een leuk en spannend boek over magie. Willow Mos is een tikkeltje vreemd. Ze is de jongste en minst machtige zus van een magisch gezin. Haar gave is het vinden van verloren dingen. Denk aan sleutels, sokken of een houten gebit. Nuttig, maar niet heel spannend. Op een dag staat de meest gevreesde heks van heel Starfell voor Willows deur en vraagt haar om hulp. Afgelopen dinsdag lijkt vermist. Helemaal verdwenen. En zonder die dag zou de hele wereld weleens kunnen instorten. Nu ligt het lot van Starfell in Willows onopvallende, kleine handen. Lukt het haar om de dag te redden, en daarmee de hele wereld? Vanaf ca. 10 tot 12 jaar.

Het raadsel van de zee
Een fantastisch fijn en spannend jeugdboek. Ravian woont in het vissersdorp Rotterharing. Zijn vader, Lasse, is schipper en vaak op zee, maar hij komt altijd naar huis als Ravian jarig is. Ravian weet dat er iets helemaal mis is als zijn vader niet aanmeert op zijn twaalfde verjaardag. Samen met zijn beste vriend, zeemeeuw Marvin, begint Ravian aan een zenuwslopende zoektocht op zee om zijn vader te vinden. Zal hij hem ooit weer zien? Een topboek over een vermiste vader, een vervloekt schip en een innige vriendschap. Dit boek is genomineerd voor de Hotze de Roos prijs. Vanaf ca. 10 tot 12 jaar.

Detective Matrix en de moord op landgoed de Witte Raaf
Een superspannend detective voor kinderen die van mysteries en speuren houden. De wereldberoemde en geniale detective Matrix krijgt een nieuwe uitdagende zaak om op te lossen. Hij wordt gebeld door hoteleigenaar meneer Hopkens. Hij heeft zojuist het levenloze lichaam van mevrouw Lepelaar-Van Aerdenhoudt aangetroffen. De moordenaar bevindt zich nog in het hotel en niemand mag het verlaten. Deze moordzaak zit vol mysteries en aanwijzingen en het lukt zelfs detective Matrix niet om direct de waarheid te achterhalen. In zijn onderzoek wordt hij bijgestaan door de niet al te snuggere agent Joop Stalkmans, die het onderzoek naar de moord eerder vertraagt dan bevordert. De hotelgasten worden ondervraagd, maar het lijkt wel alsof iedereen leugens of halve waarheden vertelt. Wie o wie is de dader? Vanaf ca. 9 tot 12 jaar.Al deze boeken kun je kopen bij de De Algemene Boekhandel aan de Leusderweg, maar ook online als je niet naar buiten kunt/mag.  En heb je niet zo'n lezer in huis? Ze verkopen ook hele toffe spelletjes. 

Heel veel leesplezier!

Sherida

Meer leuke tipsdeze periode vind je hier