icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Buitenspelen, familieuitjes, tips voor thuis en kinderfeestjes in corona tijd

18 januari 2021
We zijn weer druk in de weer met thuisschool! Terwijl we onze kinderen zo goed mogelijk proberen te begeleiden met het schoolwerk, verzamelen we ook nog altijd de fijnste tips voor deze lockdown periode. Bekijk ze hier en veel succes met homeschooling!

OOR-reporters 4+ gezocht

Luister je graag naar spannende verhalen en mooie muziek? De hoorspelen van Oorkaan zijn echt super leuk! Heb je ze goed beluisterd? Laat als OOR-reporter Oorkaan per mail weten wat je ervan vindt en krijg een gaaf muziekcadeau!


Magisch feestje

Tip voor een coronaproof kinderfeestje: Vier je verjaardag thuis en nodig goochelaar Matthias uit voor een té gekke interactieve show, vol magie en humor. Of volg een leuke en uitdagende workshop en leer zelf enkele coole trucs.


Trialbike & boogschieten

Heb je een beetje een stoere jarige? Vier dan de verjaardag bij Stal Oostwal! Vette stunts en een tof parcours op deze mix tussen een BMX en een crossmotor. Allemaal buiten, dus jas aan, helm op en gaan met die trialbike!


Minecraft in het echt!

De monsters komen! Verzamel je team, maak je wapens en bedenk een strategie. Minecraft op de computer is cool, in het echt is het nóg veel leuker! Spannend kinderpartijtje olv Natuur is een Feest. En coronaproof dus nu echt top!


ART CAMP voor kids 6-12 jr

Nog even en het is voorjaarsvakantie! Een week geen (thuis)school maar lekker met je handen bezig zijn. Kwasten, verf, klei en jouw creatie. Schrijf nu vast in voor het kunstkamp van ARTZUID. En ga straks met je fantasie aan de slag!


Acteerlessen van start

De Amsterdamse Jeugdtheaterschool (AJTS) zit te popelen om te beginnen! Zodra het weer mag gaan ze weer toneelspelen. En jij kan meedoen! Wel even nu je plekje reserveren. Dan weet je meteen in welke groep je komt.


Geef een kaartje cadeau

Dit jaar ondersteunt Theater De Krakeling Stichting Noordje. Een plek vol beeld & taalmagie in Amsterdam Noord. Oa.voor kids die niet veel kunst en cultuur mee maken. Met jouw bijdrage geeft De Krakeling hen een theaterervaring. 


5 toffe natuurspeeltuinen

Ben je na een dagje homeschooling ook zo gaar als een klontje? In deze 5 natuurspeeltuinen kun je je weer even helemaal opladen. Ze zijn open tijdens corona en je kunt er even heerlijk spelen, ravotten en uitrazen!


Theater voor thuis

Eén van de dingen die wij zo missen, zijn bezoekjes aan het theater...Met PodiumKids Thuis kun je mooie en grappige familievoorstellingen on demand thuis bekijken! Lekker op een vrije middag of in het weekend.


Nationale Voorleesdagen

Van 20 tot en met 30 januari zijn er de Nationale Voorleesdagen. Normaal gesproken is er van alles te doen in de OBA, dit keer zijn alle activiteiten online! Bekijk de knutseltips, word voorgelezen of dans online mee!


Vergeet de pauze niet!

Ook tijdens je online schooldag is het belangrijk om in de pauze lekker naar buiten te gaan. Dat is extra leuk met de speeltips van OERRR! Hangen in de wind, leer hoe je dieren helpt of maak mooie natuurknutsels.

Samen speuren in de Jordaan

Zo'n pérfect familie uitje in deze corona tijd: Op Verhaalvontuur in je eigen stad! Gewapend met een echte speurkaart en je telefoon wandel je door de Jordaan. Video's geven je info & tips, maar pas op voor de boef! Echt zó leuk om te doen! Ideaal coronaproof familie uitje 

Voor meer tips, bekijk onze uitagenda!