Spyctive, superspannend kinderfeestje!

20 november 2016
Ben je op zoek naar een echt spannend kinderfeestje voor kids die dol zijn op speurtochten en spioneren? Kies dan voor een Misdaadspel van Spyctive! Een heel professioneel in elkaar gezet spel dat je online kunt bestellen en zelf thuis kan uitzetten. Door de begeleiding op afstand mega spannend! Lees hier hoe Huub en zijn verjaardagsvriendjes de ontvoerde zanger vonden.
Spyc in actie!
Huub wordt 10 en daar hoort een stoer en spannend kinderfeestje bij!
Hij wil dolgraag in de buurt van huis blijven. Maar ik wil zo’n berg jongens graag de deur uit hebben! Al snuffelend op Kidsproof tussen alle kinderfeestjes stuitten we op Spyctive Misdaadspellen: een spionnenmissie die je rondom huis kunt doen… de ideale combinatie! Na wat speurwerk op de site en advies van een medewerker van Spyctive Misdaadspellen kiest hij voor de missie: “de Ontvoering”. Dit wordt ‘m natuurlijk! Binnen een dag heb ik de materialen in huis: spionnen handboekjes voor de kids, geheime opdracht enveloppen, een codekraker en een handleiding waarmee ik al even kan spieken hoe het eruit ziet… Tjongejonge, wat je noemt uitgebreid in elkaar gezet.
Als ouder moet je je wel even goed voorbereiden: een plattegrond van de omgeving printen en daar zelf een paar uur van te voren de route op uitzetten met behulp van de kaartjes, enveloppen en stickertjes. Een klusje, maar daarna loopt alles gesmeerd.Start en instructie
Als de kids gearriveerd zijn en de cadeaus zijn uitgepakt, begint de missie: we bekijken de instructievideo vol spanning en openen het missiedossier. Emma vraagt ons haar te helpen een zanger op te sporen die is ontvoerd! Ieder kind krijgt een specifieke taak in de missie, de één moet kaart lezen, de ander de telefoon opnemen als er gebeld wordt, de derde de codewoorden opschrijven etc. Leuk, zo hou je iedereen er een beetje bij. Onze route loopt deels door een woonwijk, deels door een park en een stukje door het bos. De begeleider op afstand weet niet precies waar we lopen, maar door de informatie die ik vooraf heb doorgegeven en doordat we zo nu en dan moeten vertellen aan de telefoon welke envelop we al hebben gevonden, weet hij onze aandacht erbij te houden en het spannend te maken. Emma is de bende op het spoor, maar de bende ons ook, dus we moeten zorgen dat ze ons niet zien!
De opdracht enveloppen
Om de 5 minuten vinden we een envelop met een opdracht. Allemaal in spionnenstijl en vaak hebben we het handboek erbij nodig. Morsecode, een spiegelschrift, een anagram, tekstcodering, knopensignalen, alles zit in het spel! En dan volgt een telefoontje: Emma heeft ons gezien, maar ze heeft ook gezien dat de bende ons op het spoor is! “ Zagen jullie die man met die zwarte jas en die hond? Dat is er één!” En zowaar: er liep net een man met 2 honden… snel vluchten en verstoppen! Nu wordt het toch wel heel erg echt en eng. Daarna is iedere man of figuur met een zwarte jas verdacht! We houden iedereen in de gaten en proberen zo snel mogelijk de opdrachten uit te voeren. De bende heeft ons gezien! De route voert door het bos, we worden vaak gebeld en er komen verontrustende sms’jes: we zij herkend! We vallen te veel op met de petten, dus die gaan af en de brillen gaan weg. Hoe kunnen ze weten dat we die op hebben? De bende maar ook Emma houdt ons echt in de gaten! Het wordt steeds spannender en de kinderen gaan helemaal op in het spel. En dan gelukkig, we hebben alle opdrachten volbracht en de codewoorden ingevuld, we zijn de bende net te snel af geweest en kunnen nu de coördinaten van de plek, waar zanger Dennis is ondergebracht na zijn ontvoering, invoeren op de site. En pfff, het is gelukt, dankzij ons is hij gered! Al met al is het een enerverende middag! Een goede samenwerking en goed luisteren naar Agent van Rooij en de sms’jes van Emma en de bende maken het spel extra spannend.
Extra spannend
En als je het extra ‘echt’ wil maken kun je (kleding)kenmerken van de Spyctives doorgeven aan de begeleider van het spel waardoor het extra spannend wordt. Dan zeggen Emma en de bende in de sms’jes dat 'die jongen met die zwart-witte jas nu echt teveel opvalt en de petten ook'. Grappig is dat de kids – hoewel sommigen echt wel weten dat het nep is- toch helemaal in het spel opgaan als ze aan de telefoon zo’n opmerking teruggespeeld krijgen. Een tip: wanneer dit gewenst is kun je de missie altijd inkorten door de enveloppen dichter bij elkaar te verstoppen. Stem ook de gekozen missie goed af op de leeftijd van de kinderen, zo voorkom je dat ze de vragen te moeilijk vinden en de kinderen hun aandacht verliezen voor de missie.

Binnenversie
Mocht je het risico van slecht weer niet willen lopen, Spyctive heeft ook een binnenversie die je gewoon thuis kunt doen.

Lees hier  meer informatie over SpyctiveSave