Verse ZOMER uit tips voor VAKANTIE in Amsterdam

24 juli 2020
Nog even ZOMERVAKANTIE. Lees vlug onze 18 verse uit tips voor jou en de kinderen!
zomervakantie in Amsterdam
Op avontuur door het Paleis
Op het moment dat de Koning er niet is, mag jij het Koninklijk Paleis Amsterdam in. Er is van alles te beleven voor jong & oud. Doe de sticker-speurtocht en ga op avontuur met Prins Louis. Kinderen t/m 18 jaar gratis.

Splashen in de Splashweken
Nog 1 week zomervakantie voor de boeg, dus boek snel dit toffe zomerkamp op het water! Tijdens de Decathlon Splashweken kun je kiezen tussen optimist zeilen of het sport- en meerkamp. Voor kids vanaf 8 jaar!

Op zoek op Solder
Samen een bijzondere speurtocht doen? Ga dan eens naar het Museum Ons' Lieve Heer Op Solder. Je dwaalt met het Lieveheersbeestje Kapoentje door het oude grachtenpand. En komt stap voor stap met leuke opdrachtjes boven.
Nu met gratis speurtocht.

Zomerworkshops in het Rijks
De hele zomer kun je elke dag een workshop in het Rijksmuseum volgen. En zijn verschillende thema's; leer hoe je zelf verf maakt of teken met verschillende materialen, maak een ets van iets wat je in de Rijkstuin hebt gezien en meer...

Zit jouw kind Veilig Achterop?
Heb jij het juiste fietsstoeltje voor je kind? En goede spaakbescherming? Zit de gordel wel strak genoeg? Daar kom je snel achter met de 'Veilig op de fiets check' van de Gemeente Amsterdam! Zo fiets je overal veilig met je kleintje!

Speuren & spelen op Geofort
Dit interactieve museum met leuke binnen- én buitenactiviteiten is in de vakantie iedere dag open. Dwaal rond in het doolhof, stap in de virtuele lift naar de kern van de aarde, neem het pontje of doe een toffe Minecraft workshop!

Nieuw NDSM programma
Timmeren, broodbakken, goochelen, voorstellingen en knippen & plakken. Het kan niet op bij de NDSM Kinderwerf. Daar wil je heen! Iedere woensdag voor kids 6-12 jaar. Doe ook mee!

Voor de jonge kids
Ben jij tussen de 4 en 7 jaar? Boek dan dit kamp, per week of per dag, van Toddler Sense, My Little Van Gogh en Mini Professors. Kunst, Gym, Muziek, Science, Dans en FUN! Nog enkele plekken!
Tweetalig kamp.

De Nat(urel)uur in
Voor iedereen is er avontuur te beleven in De Natureluur deze vakantie. Vuur maken, kano en vlot varen, knutselen, papier scheppen, eten uit de natuur. Kom je ook? Vies worden mag...eh moet!

Midzomer Mokum
Voor alle Amsterdamse kids heeft de OBA een heel tof programma met heel veel verschillende (gratis) activiteiten samengesteld. Wat wil jij doen? Theater, programmeren, workshops volgen? Bekijk het snel!

Vlieg mee!
Bezoek deze zomer deze spectaculaire attractie! Bij THIS IS HOLLAND geniet je van een 5D Flight Experience over vele mooie plekken van Nederland. Nu tijdelijk al vanaf €7,50 p.p. (kind).

Gladiolen plukken
Gladiolen! Je weet wel die hele grote bloemen die je vroeger kreeg als je won. De Pluktuin Amstelveen staat er straks vol mee. En jij mag ze komen plukken! Eens kijken wie er langer is, de bloem of jouw kind...

Vondelingen
In het Stadsarchief is een bijzondere familie-tentoonstelling te zien over vondelingen die rond 1800 in Amsterdam in het Aalmoezeniersweeshuis woonden. Over zorgen voor elkaar en armoede.

Kinderrondleiding
Ga op woensdag op jacht in de groene jungle in Amsterdam. Onder begeleiding van een gids ontdek je zoveel meer in de Hortus Botanicus! Kids only: Dus verboden voor ouders!

10 Zomertips!
Boeken over Ghana of Oz, over verlegen zijn, zelfs een over hersens. Een echt familie boek en een boek voor kinderen die niet zo graag lezen. Hier de top 10 tips van De Kinderboekwinkel.

Selfie workshop
Pop Art is zo tof! Ken je Lichtenstein al? Nu in Museum JAN. Met op 9 aug. weer een workshop! Neem een foto van jezelf mee en maak met Ben-Day-Dots je eigen selfie à la Lichtenstein!
Snel reserveren! 

Populaire blogs

Tips in Nederland

Tips in A'dam

Tof Museum!


Veel plezier!

Dies & Liesbeth