Vlinder & lieveheersbeestjeTerug naar het overzicht

Wil je dochter een lieverheersbeestje of vlinder zijn? Daar draai jij met deze tips je hand niet voor om!
Wat heb je nodig?
Voor het lieveheersbeestje heb je rode en zwarte schmink nodig. Voor de vlinder gebruik je blauwe, witte en zwarte schmink. Omdat een vlinder allerlei kleuren kan hebben, kun je hier uiteraard van hartenlust in variëren. 

Hoe schmink je het lieveheersbeestje?
Maak met het sponsje het hele gezicht rood. De bovenkant van het gezicht geef je de vorm van de bovenkant van een hartje, zodat er ruimte overblijft om de voelsprieten te tekenen. Hierna teken je met het penseeltje de zwarte lijn die van de kin, over de neus, naar het voorhoofd loopt. De lijn eindigt in een bolletje, waar twee voelsprieten aan vast zitten. Laat de rode schmink goed drogen en schmink daarna met het penseeltje de zwarte stippen.

Hoe schmink je de vlinder?
Teken eerst met het penseeltje de zwarte streep over de neus en het voorhoofd. Teken ook de twee voelsprieten. Maak het penseeltje hierna goed schoon.

Daarna trek je met het penseeltje in blauw de contouren van de vlindervleugels. Vul deze aan de onderkant een beetje op.
Hierna gebruik je het sponsje om de witte schmink aan te brengen. De ondervleugel vul je op met wit, bij de bovenvleugel trek je alleen een witte lijn langs de blauwe. Vlinders zijn op heel veel manieren te schminken. Klik op de andere foto's voor meer inspiratie!

Klaar zijn je lieveheersbeestje en vlinder!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hiep Hiep Hoeraaaaa....

Hiep Hiep Hoeraaaaa....

Ben je in de zomervakantie jarig geweest of binnenkort jarig of je verjaardagsfeestje vanwege corona nog niet gevierd? Dan ga je vast je Kinderfeestje binnen vieren! Bekijk snel onze bijna 300 kinderfeestjes....zit er vast een voor je tussen

Fijne verjaardag!

Naar de feestjes