• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Nieuwe speurtochtTerug naar het overzicht

woensdag 3 juli 2024
Ontdek het verhaal van de oorspronkelijke bewoners van New York in het Amsterdam Museum!
Het Amsterdam Museum is hét museum over Amsterdam: toen, nu en straks. Met wisselende en vaste tentoonstellingen over de stad. Van 16 mei t/m 10 november 2024 beleven kinderen hier de tentoonstelling 'Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam'. Het inheemse verhaal achter New York met een leerzame speurtocht!

Nieuwe speurtocht bij het Amsterdam Museum!
In het Inheemse verhaal achter New York’ worden kinderen vanaf 8 jaar meegenomen in het verhaal van de Lenape, de oorspronkelijke bewoners van wat nu New York is. Hoe was het voor hen dat er opeens Nederlanders van ver over zee hun land kwamen claimen? Wat kwamen de Nederlanders daar precies doen? En ging dat allemaal wel eerlijk?

Door middel van een stripboek, gemaakt door Anouschka Boswijk, en een bijbehorende speurtocht, ga je zelf op ontdekkingstocht om deze vragen te beantwoorden, en nog veel meer!

Vanaf 16 mei gratis af te halen bij de kassa van het Amsterdam Museum aan de Amstel. Toegang voor kinderen is gratis! Klik op de roze button voor een sneak preview van het stripboek.

Amsterdam Museum

Amstel 51
1018 DR Amsterdam
Openingstijden Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur Prijs Gratis af te halen Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen!!

Vakantiekampen!!

We hebben de tofste vakantiekampen voor de zomervakantie voor je verzameld. En dat zijn er een boel! Kampen voor een dag, kampen voor een week en kampen met overnachting! Zeker weten dat er ook eentje voor jou bijzit!

Naar de vakantiekampen