Wandelingen om AmsterdamTerug naar het overzicht

zondag 10 oktober
Om te wandelen in de natuur hoef je echt niet ver! Bekijk deze 5 kindvriendelijke wandelingen!
Wil je lekker wandelen in de Natuur? Dan hoef je echt niet ver! Rondom Amsterdam heb je heerlijke natuur in  waar het super leuk en uitdagend wandelen is voor de kids.

Samen met Groengebied Amstelland stelden we 5 kindvriendelijke wandelingen samen.

1. Rondje Ouderkerkerplas met chocolademelk op het terras (4,5 km)
De wandeling gaat o.a. over kleine slingerpaadjes en loopvlonders over het water. Zeker de moeite waard om na of tijdens de wandeling een kop warme chocomelk met een brownie te halen bij Aan de Plas

2. Rondje Elsenhove met speeltuin Elsenhove (1,5 km)
Zoek planten met namen als veenpluis en de koningsvaren en kijk of je kikkers kan vinden langs de slootjes. In het voorjaar kun je hier de kievit, tureluur en ooievaar spotten.
Een bezoekje aan Speelboerderij Elsenhove is zeker een must om te spelen, dieren te aaien en een drankje te drinken of poffertjes te eten!

3 Rondje Laarzenpad en pluktuinen (2,3 km)
Regenjas en regenlaarzen aan en ga net na een fikse bui de plassen tegemoet! De route leidt over het Erf Boomgaard en Erfje Mijn Genoegen. Bij Erf Boomgaard zijn in oktober appels en peren in de pluktuin. En bij Erfje Mijn Genoegen vind je heerlijke walnoten. Stampen maar door die plassen!

4 Rondje Gaasperplas met klimfeest (4,79 km of 5,35 km)
In de zomer kun je er zwemmen, in de herfst heerlijk wandelen! Er zijn speeltoestellen voor kinderen maar ook leuk: ga op zoek naar kastanjes en beukenootjes! Daar kun je prachtige kunstwerkjes mee maken!

5 Rondje Diemenbos met Banjerbossie (2,89 km)
Het Diemerbos heeft een ruig stukje waar de natuur haar gang mag gaan, maar ook een stuk met verharde wandelpaden. In het Banjerbossie kun je na harte lust hutten bouwen en op avontuur. Plof na afloop van de wandeling neer bij House of Birds. Je kunt er spelen, iets eten en drinken en een birdroute doen.

Voor een uitgebreide beschrijving van de routes, klik op de roze button!

Groengebied Amstelland


Prijs Gratis Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

December, heerlijke familiemaand!

December, heerlijke familiemaand!

De donkere dagen van december zijn vol met lichtjes en onze site gevuld met heerlijke, gezellige en feestelijke tips voor ouders en kids die wel mogen. Wel even reserveren! Geniet van elkaar!

Naar de decemberuitjes