Dagje Kasteel Cannenburch met kinderen

3 juli 2020
Als Kidsproof gezin gaan wij natuurlijk graag eropuit met de kinderen. Kasteel Cannenburch stond al een tijdje op ons lijstje. Nu de kinderen iets ouder worden, bezoeken we graag een kindvriendelijk museum. Hoogste tijd dus om eens uit te zoeken hoe Kidsproof Kasteel Cannenburch is.
Kasteelpark Cannenburch Speurtocht
Mijn dochter houdt enorm van kastelen en paleizen. Dolblij was ze toen ik haar in het weekend verraste met een bezoek aan Kasteel Cannenburch. Mijn zoontje is ook wel te porren voor stoere ridder dingen. Mooie kleren aan ("Dat hoort, mama") en let’s go!

Vaassen is voor ons niet zo ver rijden en je kunt ook nog eens gratis parkeren bij het kasteel. We reserveerden online een ticket voor een tijdslot. Dit zorgde voor een soepel ontvangst en een goede doorstroom van alle bezoekers. Bij de kassa namen we alleen nog een speurtocht voor het Kasteelpark mee.We begonnen eerst in het Bouwhuis, waar ze met een filmpje al wat vertellen over de geschiedenis van Kasteel Cannenburch. Verder zie je hier een tentoonstelling en hoe het personeel van Cannenburch vroeger leefde.

Tijd voor het echte werk! Via de kelder gaan we het kasteel binnen. Alles is momenteel helemaal coronaproof: je reserveert online, er is een looproute met eenrichtingsverkeer, bij de trap staat een stoplicht en er is desinfectiemiddel aanwezig.Via mijn telefoon open ik de gratis audiotour voor kinderen. We horen de stem van de jonker van het kasteel. Hij neemt de kinderen mee terug in de tijd en vertelt over de verschillende ruimtes. Ik merk gelijk dat mijn kids het zo veel leuker en interessanter vinden. En eerlijk is eerlijk… wij vinden het ook erg vermakelijk.

Onderweg komen we een lieve vrijwilliger tegen die nog wat extra uitleg geeft over een aantal 'rare' voorwerpen, zoals een soort wasbak. Wilden ze eerst veeeeeeel liever in het kasteel wonen, nu krabbelen ze toch wat terug en is die badkamer thuis toch wel erg fijn! De schilderijen die tot leven komen vinden ze dan wel weer erg tof.Als we het hele kasteel hebben bekeken gaan we eerst even lekker lunchen op het terras van 'Bij Maarten in ’t Koetshuis'. Het terras is lekker ruim opgezet én heeft uitzicht op het kasteel. Top plekje dus! Op de menukaart staan ook verschillende lekkere –en ook gezonde- dingen voor de kinderen. Binnen hebben ze trouwens een leuke speelhoek in de vorm van een kasteel.Na de lunch wandelen we nog even lekker door het Kasteelpark met de speurtocht. Deze kost maar €2,00 en is echt de moeite waard. Ze hebben twee varianten beschikbaar: tot 7 jaar en vanaf 7 jaar. Wij namen de tot 7 jaar speurtocht mee. Normaal vinden de kinderen wandelen "heel saai", maar met een speurtocht lijkt er niets aan de hand!

Mijn dochter leest de route en de opdrachten voor en samen kruisen ze de juiste antwoorden aan. Wij slenteren er lekker relaxed achteraan. Ik had echt geen idee dat het park zo groot en zo mooi is. Je zou hier maar gewoond hebben! De antwoorden van de speurtocht liggen in de winkel, mocht je ze nog willen checken...Wist je trouwens dat het Kasteelpark vrij toegankelijk is? Heb je het kasteel al eens bezocht, dan kun je dus ook alleen de speurtocht door het park doen! Tip: neem een lekkere picknick mee en zoek een mooi plekje in de tuin. Zou de jonker dat vroeger ook zo hebben gedaan?

Na drie uurtjes houden wij het voor gezien. Thuis vullen we uiteraard nog wel even de museuminspectie van Museumkids in. Als kleine Kidsproof reporter neemt mijn dochter dit heel serieus! Eindoordeel: audiotour een 8 en de speurtocht een dikke vette 10!Staat een bezoek aan Kasteel Cannenburch ook op jullie lijstje? Laat mij weten hoe jullie het hebben gehad via apeldoorn@kidsproof.nl!

Lieve groetjes,
Patricia

Ps. Ze organiseren bij Kasteel Cannenburch ook vaak leuke kinderactiviteiten en rondleidingen. Je vindt ze terug in onze Uitagenda! Naar de website