Gezocht: pleeggezin voor Rebekka

11 juni 2021
We delen regelmatig oproepjes van Pleegzorg Dichtbij over pleeggezinnen die zij zoeken. Maar wat is Pleegzorg Dichtbij eigenlijk? En wat wordt er bedoeld met kindgericht werven? Je leest er alles over in deze blog én er wordt een nieuw pleeggezin gezocht voor 'Rebekka'.
Gezocht: pleeggezin voor Rebekka
Wanneer een kind (tijdelijk) niet meer geheel of gedeeltelijk thuis kan wonen, dan is een pleeggezin voor de meeste kinderen het beste alternatief. Een kind laten opgroeien in een gezinssituatie, in zijn of haar eigen omgeving en gemeente. Dat is Pleegzorg Dichtbij, en dat is het gezamenlijk streven!

Wie pleeggezin wordt voor een kind via een kindgerichte werving kan aansluiten bij de achtergrond en de vertrouwde omgeving van het kind: Dichtbij!

Wie pleeggezin wordt voor een kind via kindgerichte werving maakt het actieve netwerk rond het kind groter: je verrijkt hun, maar óók je eigen leven!

Pleeggezin gezocht voor Rebekka

Op dit moment zoekt Pleegzorg Dichtbij in of rondom Vaassen ook een pleeggezin voor Rebekka. Ze is 8 jaar oud en woont samen met haar ouders en twee poezendames in Vaassen. Zij zoekt samen met Pleegzorg Dichtbij naar een fijn plekje waar ze 1x in de maand een weekendje kan logeren.

“Ik ben vaak heel vrolijk en ik houd enorm van knutselen (vooral verven). Gamen kan ik ook wel aardig (vooral Minecraft). Buiten spelen vind ik ook erg fijn. Steppen, fietsen, op een trampoline stuiteren, dat soort dingetjes.

Ik ben ook een grote dierenvriend.
 Honden en katten vind ik leuk. Ik kan ze ook goed met rust laten als ze dat willen. Maar het ultieme zijn toch PAARDEN. Ik zou ook graag willen leren paardrijden (net zoals mama). Op zaterdag ga ik altijd naar scouting, wat ik ook erg leuk vind!!!

Ik kan ook erg goed samen spelen. Dus andere kinderen in huis zou ik erg leuk vinden!! Maar wat ik vooral het leukste vind, is dingen SAMEN doen."

Wat heeft Rebekka nodig?

‘Rebekka’ heeft al vaker gelogeerd bij opa en oma of bij een tante, maar ze zal het best spannend vinden om te gaan logeren bij haar pleeggezin. Dit zal dan ook stapje voor stapje opgebouwd gaan worden. Voor ‘Rebekka’ is het fijn als er in het gezin een relaxte, ontspannen sfeer is. ‘Rebekka’ kijkt in het begin nog vaak de kat uit de boom, dus we zoeken een gezin dat haar de tijd geeft en geduldig is.

Wil je helpen? Neem dan contact op!

Ben of ken jij een gezin waar 'Rebekka' mag logeren? Vul dan het aanmeldformulier in via de roze website button. Op de website vind je ook meer informatie over Pleegzorg Dichtbij én alle oproepen voor pleeggezinnen.

Wil je kennis maken met pleegzorg? Meld je dan aan voor een informatie-avond

Let op: Om privacy redenen maken we gebruik van een fictieve naam en foto. Een screening is onderdeel van het proces om pleegouder te worden. Naar de website