Gezocht: pleeggezin voor Geert en Mark

15 april 2021
Voor “Geert” en “Mark” is Pactum op zoek naar een pleeggezin in Vaassen of nabije omgeving, waar zij een weekend per maand mogen komen om hun ouders te ontlasten. Ben of ken jij iemand voor deze jongens?
'Geert' en 'Mark' zoeken een fijn pleeggezin!

Wie zijn Geert en Mark?

Geert is een 10 jarige jongen. Hij woont in Vaassen samen met zijn ouders en jongere broer Mark. Geert is een vrolijke jongen die houdt van gezelligheid. Hij geniet ervan om spelletjes te doen. Hij heeft veel energie en houdt van buiten spelen. Hij voetbalt graag, wat hij ook elke zaterdag doet op de plaatselijke voetbalclub. Geert gaat naar het speciaal onderwijs, omdat hij een extra zorgbehoefte heeft. Hij heeft ASS met kenmerken van ADHD. Daarnaast heeft Geert een disharmonisch intelligentieprofiel. Hij is verbaal erg sterk, wat maakt dat hij snel overschat wordt door zijn omgeving en daardoor wordt hij snel overvraagd. Hij kan wel eens boos worden als er iets onduidelijk is, maar wordt niet agressief. Geert volgt speciaal basisonderwijs. Op school gaat het goed met Geert.

Mark is een 8 jarige jongen, broertje van Geert. Mark is een vriendelijke jongen die houdt van gezelligheid. Hij vindt het fijn om samen met zijn broer te spelen, maar kan zich ook goed alleen vermaken. Hij speelt ook graag buiten, zit op voetbal en gaat elke zaterdag naar de scouting. Daar heeft hij het erg naar zijn zin. Mark is een jongen met veel energie, hij heeft ADHD. Ouders omschrijven Mark als: hij ‘leeft hardop’ (maakt veel geluidjes) en hij is erg beweeglijk. Daarnaast heeft Mark een disharmonisch intelligentieprofiel. Ook hij is verbaal sterk, wat maakt dat hij snel overschat en daarmee overvraagd wordt door zijn omgeving. Ook hij gaat naar het SBO en doet het daar goed.

Wat hebben Geert en Mark nodig?

Geert en Mark hebben veel behoefte aan duidelijkheid, voorspelbaarheid en structuur. Hun ouders en huidige pleegouders bieden hem dit door vaste en voorspelbare structuren door de dag heen, ze werken met pictogrammen en planborden, zodat Geert en Mark goed weten waar ze aan toe zijn en wat er van hen verwacht wordt. Wanneer ouders en pleegouders duidelijke grenzen en kaders bieden, kunnen Geert en Mark zich daar goed aan houden. Hij kan best wel boos worden, maar hij wordt niet agressief. Beide jongens volgen een dieet, wat erg helpend is voor hun ADHD. De belangrijkste richtlijnen hiervoor zijn veel volkoren producten, zo weinig mogelijk toevoegingen, geen suiker, dus geen snoep, koek en repen, tenzij het zelf gebakken is. Ouders kunnen hier alles over vertellen.

Wie zoeken ze?

De broers Geert en Mark verblijven samen een weekend in de maand in een pleeggezin, zodat ouders thuis tot rust kunnen komen en aan zaken toekomen wat niet lukt waar de kinderen bij zijn. Omdat huidige pleegouders door privéomstandigheden stoppen, zoeken ze een nieuw pleeggezin waar de jongens beide samen een weekend in de maand kunnen verblijven. Ze zoeken een gezin in Vaassen of nabije omgeving zodat de jongens gewoon naar voetbal en scouting kunnen gaan op zaterdag. Het is belangrijk dat er rust is in het gezin en dat de pleegouders een duidelijke structuur kunnen neerzetten en duidelijke grenzen hebben en deze kunnen houden. Een echtpaar zonder kinderen of met oudere kinderen zou passend zijn.

Wil je helpen? Neem dan contact op!

Ben of ken jij een gezin waar Geert en Mark mogen logeren? Vul dan het aanmeldformulier in via de roze website button. Op de website vind je ook meer informatie over Pleegzorg Dichtbij of bel naar Linda Manning op telefoonnummer 0648916202 (werkdagen maandag tot en met donderdag).

Let op: Om privacy redenen maken we gebruik van een fictieve naam en foto. Een screening is onderdeel van het proces om pleegouder te worden. Naar de website