Zomervakantie in het NMMTerug naar het overzicht

Zijn jullie klaar voor de zomer en niet vies van een beetje actie? Ga dan op missie bij het NMM!
Wat je deze zomer ook van plan bent, één ding is zeker: bij het Nationaal Militair Museum in Soest kun je terecht voor een leuke dag! Het barst namelijk van de stoere activiteiten die je binnen en buiten kunt doen. Tenminste, als je van een beetje actie houdt.

Stap in de kistjes van een soldaat
Een échte soldaat worden? Tijdens de zomervakantie stappen kinderen in de kistjes van een soldaat tijdens een soldatentraining. Ze leren salueren, een tentje opzetten, code kraken, knopen leggen, een schuttersputje bouwen en testen hun conditie bij de mini-bootcamp. Zo leren ze het militaire leven goed kennen! 

Zelf rijden in een mini-jeep
Dat kan! Er staan mini-jeeps klaar op het buitenparcours, waar kinderen vanaf 4 jaar een rondje kunnen rijden. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen de nieuwe mini-tanks uitproberen. Liever niet zelf achter het stuur maar wel een ritje maken? Scheur met de hele familie mee door het zand in de tankarena op een amfibisch voertuig of een halfrups uit de Tweede Wereldoorlog.

Buiten spelen
Rondom het NMM kan je heerlijk buitenspelen. Bezoek de toren, klim omhoog en kijk of je je eigen huis ziet liggen. Verken de omgeving met verschillende wandelroutes. Bouw een fort in de zandbak of kom afkoelen bij de grote waterspeelplaats grenzend aan het buitenterras van het museum. Wil jij je nou helemaal uitleven? Voor stoere kinderen en volwassenen is er een echte stormbaan!

Toffe binnenactiviteiten
Ook binnen in het museum is er van alles te beleven voor kinderen: ontdek de Xplore, neem plaats in een F-16 simulator of leer kijken als een scherpschutter! Elke zondag kun je meedoen met de bijzondere interactieve tour 'De Klas van '45'.

Een spectaculaire tankshow zien?
In het weekend van 4 & 5 september organiseert het NMM het zomeroffensief! Hier sta je oog in oog met de zwaargewichten van defensie en krijg je de unieke kans om mee te scheuren door de Arena. Dat wil je toch niet missen?

Tijdens de vakantie is het museum ook op maandag geopend. 

Wil je meer informatie over de zomeractiviteiten bij het NMM, klik dan op de roze button naar de website.

Nationaal Militair Museum

Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest
Openingstijden Zie website Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste kinderfeestjes

De leukste kinderfeestjes

Is jouw kind binnenkort jarig? Of wil je alvast wat inspiratie voor kinderfeestjes opdoen? Wij hebben een compleet overzicht met heel veel leuke kinderfeestjes voor je. Alleen nog even kiezen!

Check alle feestjes!