Tentoonstelling BloomTerug naar het overzicht

maandag 20 mei
De tentoonstelling 'Bloom' reist door de tijd en prikkelt ál je zintuigen bij Paleis het Loo!
Wat maakt bloemen zo aantrekkelijk? De geur, kleur of korte bloeitijd? Ze zijn er maar heel even. 'Bloom' reist door de tijd en prikkelt ál je zintuigen.

Over de tentoonstelling

Prinses Mary II hield veel van bloemen in allerlei vormen. De Engelse prinses maakte dit belangrijke exportproduct populair. In Bloom staan 17e-eeuwse bloemstillevens, de blik van nu, groen vakmanschap, de herkomst van bloemen en Mary’s hobby's centraal.

Familierondleiding

Kom mee naar het verleden én de toekomst. De familierondleiding is tijdens de vakantieperiode dagelijks om 13.30 en 14.30 uur. Ga daarna zelf op ontdekkingsreis door Bloom en omring jezelf met allerlei soorten bloemen!

Mary's hobby's

Mary was dol op bloemen. Dat zag je terug in haar hobby's, zoals borduren, bloemsierkunst en het versuikeren van bloemen en vruchten. Probeer zelf borduren op de sociale borduurinstallatie ‘Crossover Collective’, geuren herkennen of bloemschikken op eigentijdse manieren!


Kortom, er is veel leuks te doen! Klik op de roze button om je tickets te bestellen!

Tip: Neem een kijkje in de Uitagenda voor meer leuke uitjes en activiteiten.

Paleis Het Loo

Amersfoortseweg
7313 AA Apeldoorn
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

12x zomerse tips op de Veluwe

12x zomerse tips op de Veluwe

De Veluwe heeft zoveel toffe uitjes voor gezinnen deze zomer. Geniet van de prachtige natuur, bezoek een tof museum of laat de kids lekker uitrazen bij een van de leuke speelplekken.

Ontdek alle Veluwe tips