14x leuke MEIVAKANTIE tips

19 april 2023
Het is bijna meivakantie. Heb je al plannen gemaakt? Er zijn weer zoveel leuke gezinsactiviteiten in de regio en iets daarbuiten. We hebben alvast wat supertoffe tips voor je verzameld. Nu nog even kiezen! Fijne meivakantie!
14x meivakantie tips in regio Arnhem

Leuk en leerzaam familie-uitje

Het Nederlands Openluchtmuseum staat dit jaar in het teken van het thema 'Zorg voor elkaar'. Bezoek o.a. de tentoonstelling '(On)beperkt leven met een handicap' en maak een mooie kaart voor een dierbare op het Kindererf!
Bekijk alle activiteitenFocus Junior in de vakantie

Vier de vakantie in Focus Filmtheater! Er zijn weer toffe kinderfilms zoals Kikkerdril (6+) en Buurman en Buurman hebben een nieuw huis (3+). Ook kan je kind een pannenkoek versieren en zijn er soms gratis pauze-activiteiten.
Naar welke film gaan jullie?Doe de ridderproef!

Ridder Corneel woont al jaren op Kasteel Doorwerth. Hij wordt al een dagje ouder en kan wat hulp gebruiken. Kinderen gaan aan de slag met vragen en opdrachten. Geheime code gekraakt? Dan word je kind tot ridder geslagen!
Ridder voor het levenActiviteiten in de Tuin

Ken je Tuin de Lage Oorsprong al? Een supermooi plekje om een keer met je kind te ontdekken d.m.v. een toffe speurtocht. In de meivakantie is er ook een workshop bloempotten pimpen (26 april) en een vertelvoorstelling (3 mei). Ontdek dit leuke plekjeStadstheater musicaltour

Heeft je kind altijd al willen schitteren in een musical, in een echt theater? Dan is de 4-daagse musical cursus (1 t/m 4 mei) in Stadstheater Arnhem een aanrader! Leren dansen, zingen en acteren en aan het einde een spetterend optreden!
Meld je kind aanKasteelactiviteiten

Ook deze vakantie is er weer van alles te beleven bij kasteel Rosendael. Van een prinsen- en prinsessencursus en kasteelbewoners ontmoeten tot een verrassingsrondleiding en speuren en spelen in het park. Kom je ook? 
Leuk voor jong en oudParadiso! 10+

In een magische mix van dans, theater en muziek kun je deze klassieker bewonderen in Musis Arnhem (5 t/m 7 mei). Laat je meevoeren naar Dante's Paradiso in deze grootschalige jongerenproductie van o.a. Introdans.
Bestel je tickets Buitenspelen & poffertjes

Ben je deze vakantie in het centrum van Arnhem? Dan is een tussenstop bij WAAR een dikke aanrader. Geniet op het terras van een lekkere cappuccino, lunch of gebakje, terwijl je kind lekker buitenspeelt en poffertjes eet. Zó fijn!
Genieten op het terrasSpeuren en workshops

Verleg je grenzen met je gezin in het Marechausseemuseum in Buren. Er zijn twee leuke workshops: parachute maken en gipsen figuren schilderen. Verkleed als marechaussee kan je kind op zoek naar sporen in het museum.
Ontdek dit leuke museumFamilieconcert en workshop

Lestari Scholtes speelt een concert voor de hele familie op 22 april in Musis Arnhem tijdens de Piano Biënnale. Voorafgaand aan het concert kunnen kinderen deelnemen aan een superleuke workshop componeren. Hoe gaaf is dat!
Bestel je kaartjesThema- en speelparken

Roetsjen in een achtbaan, oog in oog staan met loslopende apen of wandelen door een blotevoetenpark. Ze zijn er de hele dag zoet mee: een dagje in een attractie-, thema-, speel- of dierenpark. Zijn jullie er ook gek op?
Welke is jullie favoriet?Op ontdekking bij het NMM

Naast de stoere speelruimte Xplore en oorlogsverhalen in De Klas van ’45 is er veel meer te beleven bij het Nationaal Militair Museum. Scheur rond in een mini-tank, maak je eigen vredesduif en luister naar verhalen van een veteraan!
Extra vaak geopendSta samen stil bij vrijheid

Sta samen met je kinderen stil bij vrijheid tijdens de Nationale Kinderherdenking op 4 mei, live uitgezonden vanuit Madurodam. Volg de livestream of wees er zelf bij! Ook zijn er speciale podcasts en video's om samen te volgen.
Nationale KinderherdenkingGa je een van deze leuke uitjes samen met je gezin beleven en post je iets op Instagram, tag @kidsproofarnhem dan!

Fijne vakantie!
Lieve groetjes, Esther

Wil je nog meer leuke tips om er opuit te gaan? Kijk even in onze Uitagenda!