Sinterklaas intocht in Arnhem en regio

30 oktober 2019
Vol verwachting klopt ons hart! Ook dit jaar zal Sinterklaas weer met zijn Pieten naar Nederland komen met heel veel lekkers en cadeautjes! Natuurlijk wil je weten wanneer de verschillende intochten in en om Arnhem zullen zijn. Hierbij alvast ons lijstje.
Waar kun je de Sint dit jaar vinden? 

Arnhem Centrum:
De Sint en zijn Pieten komen na een lange reis met de boot aan in Arnhem op zaterdag 16 november. Aan de Rijnkade, ter hoogte van het Provinciehuis, stappen de Sint en zijn Pieten om 13:00 uur aan vaste wal waar onze burgemeester hen zal verwelkomen. Hierna volgt de intocht door de stad.  Wil je het allemaal goed kunnen zien dan moet je echt vroeg aan de Rijnkade staan. Kom je met een kinderwagen of buggy dan is dit niet zo’n fijne plek. Je kunt ook gewoon in de stad een plekje zoeken langs de route. Je kunt ze dan ook van heel dichtbij zien en als extra bonus, geen risico op poep aan je schoen ;) Daarna nog even gezellig ergens warme chocomelk drinken en het wordt een prima middagje! 

Arnhem Schuytgraaf:
Deze keer komt de Sint aan in het nieuwe winkelcentrum van Schuytgraaf. Op zondag 24 november rond 14:00 uur zal Sinterklaas daar aankomen, waarbij natuurlijk alle kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's, meesters en juffen worden verwacht om Sinterklaas en de Pieten toe te zingen. Maar voordat Sinterklaas er is kun je ook nog even de laatste pietendansjes oefenen!

Arnhem Rijkerswoerd:
Op zaterdag 16 november komen Sinterklaas en zijn Pieten aan bij Winkelcentrum Rijkerswoerd. Daarna gaat de tocht door naar Sport en wijkcentrum Rijkerswoerd. Weet je nog de strijd tussen de kinderen en de pieten van vorig jaar? Je kunt met Sinterklaas en de Pieten op de foto!

Arnhem-West: Op zaterdag 23 november zal Sinterklaas deze wijk weer verblijden met een bezoekje. Om 11 uur start de optocht door de wijk bij de ingang van de Heijenoordschool. Van 12 u tot 13 u is Sint voor alle kinderen te gast in het blikken theater van de school. Iedereen is welkom.

Driel
 gaat weer uitpakken met een spectaculaire intocht op zondag 17 november. Ze verwachten de Sint om 14:00 bij de Korevaar. Daarna begint de kindermiddag bij Zalencentrum De Oldenburg Driel en om 16:00 mag je op de foto met de Sint en zijn Pieten! 

 
Duiven:Ook dit jaar vindt de jaarlijkse intocht van Duiven plaats op de eerste zaterdag van de landelijke intocht, namelijk op zaterdag 16 november. Sinterklaas en de pieten worden welkom geheten door de burgemeester. Natuurlijk komen Amerigo en de Pietenband ook weer mee om er een heel gezellig kinderfeest van te maken!

Schaarsbergen: Op zaterdag 23 november is het de hoogste tijd om de Sint en zijn pieten op Schaarsbergen te verwelkomen! Er is een voorleesjuf, er kan worden geknutseld en natuurlijk wordt er uit volle borst gezongen. En er zijn taaie en gepeperde lekkernijen en limonade.

Elst
: Sinterklaas komt aan in Elst op zaterdag 16 november. De Sint wordt verwacht rond 15:00 uur op het plein bij het gemeentehuis waar burgemeester Toon van Asseldonk hem zal ontvangen. Vooraf gaan de Pieten leuke activiteiten doen op het plein bij het Gemeentehuis.

Velp: Het gaat bijna weer beginnen, alle cadeautjes staan klaar en de pakjesboot is helemaal vol geladen. Want op zaterdag 23 november komt de Sint aan in Velp om alle lieve kinderen weer te voorzien van cadeaus en pepernoten. Maar vóór de Sint aankomt kun je de hele middag leuke sinterklaasspelletjes en activiteiten doen! 

Elden: Op zondag 24 november komt de Sint een bezoekje brengen aan Elden. Om 13.00 uur komt de Sint aan op De Brink. Hij wordt natuurlijk ontvangen door de gelegenheidsburgemeester. Na rondrit door Elden wordt er een gezellige voorstelling gegeven. Er gebeurt natuurlijk weer van alles, er wordt gezongen, gedanst en heel veel lol gemaakt met en door de Pieten!

Huissen: Sinterklaas komt op zondag 17 november aan in Huissen. Rond 14.00 uur verwachten zij aan wal te stappen, op de kade bij het pont Looveer. Hierna stapt Sint in de koets en lopen en fietsen de pieten met hem mee. Nadat Sint en zijn Pieten zijn uitgezwaaid, is er de mogelijkheid om naar de Buitenpoort te gaan, waar een kindermiddag wordt georganiseerd.

Rheden:
Sinterklaas komt op zaterdag 16 november aan in Rheden. Meer info volgt als dit bekend is.

Westervoort:
Meer info over de datum en het programma volgt als dit bekend is. Leuk om te weten: de Grote Sinterklaasshow komt naar Westervoort!

Heb jij ondertussen nog een leuke tip waar Sint en/of Pieten komen die hier nog niet tussen staat? Laat het ons weten via arnhem@kidsproof.nl

Fijne intocht!