Griezelen in Rozet

9 oktober 2017
Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van Gruwelijk Eng! Dat vraagt natuurlijk om een griezelig feestje....
Vrijdagavond werd bibliotheek Rozet omgetoverd tot een gruwelijk griezelig discofeest! Er waren griezelige hoekjes met gruwelijk enge mensen, grimmige grimeurs, griezelmuziek, griezeldans, monsterdrankjes en nog véél meer gruwelijke enge dingen. Kidsreporter Sven was erbij!

Hallo, mijn naam is Sven, ik ben 10 jaar oud en samen met mijn vriendje Sam zijn wij door Kidsproof Arnhem uitgenodigd om als reporter bij het griezelfeest in Rozet verslag te doen. Voordat het feest begon moesten we eerst een hele grote trap op. Bovenaan werden we ontvangen door aardige dames van de bieb. Het begon met een gezamenlijke voorstelling voor de ouders en de kinderen van theater De Vloer.
Wij dachten dat het feest bedoeld was voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar maar de voorstelling was voor ons toch wel een beetje kinderachtig. De kleinere kinderen hebben heel goed meegedaan tijdens de voorstelling. Er werd heel hard gelachen, ondanks dat het voor hun ook af en toe best spannend was.
Daarna vertrokken de ouders naar een andere ruimte waar ze een lezing van kinderboekenschrijver Thijs Goverde kregen en konden wij helemaal los gaan bij de geweldig leuke disco.Als verslaggevers hebben we uiteraard ook nog verschillende mensen geïnterviewd. Als eerste de dj: ‘’Het was een superleuke avond met allemaal leuke kinderen en iedereen heeft super meegedanst’’.

Er waren ook grimmige grimeurs en die deden het echt heel goed. Wij hebben alle twee een enge wond op ons voorhoofd laten schminken!  ‘’Ik vind het leuk om wonden aan te brengen, mensen vrolijk te maken én uiteraard mensen enger te maken’’. aldus de grimeur. ‘’Ik vind het heel leuk vanavond, heel veel afwisseling‘’. Ten slotte spraken wij met de organisator van dit feest en zij vindt het erg leuk om te werken bij Rozet omdat ze allemaal leuke dingen mag organiseren!Na afloop van het Griezelfeestje zijn we nog wat gaan drinken bij Restaurant Momento. Iedereen keek heel raar naar ons, net alsof we echt gewond waren!

Wij vonden het heel erg leuk om als reporter deze avond mee te maken. Als er volgend jaar tijdens de Kinderboekenweek weer een feest wordt, dan zijn wij zeker van de partij!

Wil je ook lid worden van de Verhalenvangers?
Het griezelfeest is een activiteit van de Verhalenvangers. Elk maand worden er gave activiteiten georganiseerd rondom speciale thema’s. Alle clubleden ontvangen een cool Verhalenvangerspaspoort waarin je stempels verzamelt. Daarnaast ontvang je ook nog eens, elke maand, een nieuwsbrief met tips, leuke verhalen en opdrachten! Nieuwsgierig? Lees hier hoe je gratis lid wordt.

Psst, hou onze Uitagenda in de gaten voor alle gave activiteiten van de Verhalenvangers!