Nederlandse geschiedenis in je woonkamer

21 april 2020
We kunnen het Nederlands Openluchtmuseum voorlopig nog niet live bezoeken. En des te jammer nu hun jaarthema 'Ontmoeten' is. En wat zouden we dat nu maar al te graag doen. Tot ze weer geopend zijn, brengt het museum de geschiedenis van Nederland bij je thuis met foto's, video's en creatieve activiteiten!
Nederlandse geschiedenis in je woonkamer

Nu het programma rondom het jaarthema is uitgesteld tot het museum weer geopend is, brengt ze het Nederlands Openluchtmuseum de Nederlandse geschiedenis gewoon je woonkamer in! Hoe cool is dat?

Online video's
Om ook thuis toch zoveel mogelijk te genieten van het Openluchtmuseum, kun je de komende weken onder andere kijken naar online video's over hun presentatoren. Ontdek in het filmpje hoe zij zich normaal gesproken klaar maken voor een werkdag en wat zij uniek vinden aan hun werk, zoals Jeffrey, de presentator van het straatleven in het museum.

Of bekijk op het YouTube-kanaal onder andere de Les van Tess. In deze videoserie neemt presentatrice Tess de Nederlandse cultuur onder de loep. Van tulpen en Delfts blauw tot kroketten. Kijk je mee?Geschiedenis
Het Openluchtmuseum heeft een collectie van ruim 153.000 voorwerpen in hun bezit. Van boerenwagens en woningtextiel tot streekdracht, speelgoed en meer. Veelal voorwerpen uit het normale leven van onze voorouders. Maar ook uit ons leven! Een collectie staat nooit stil. Wat nu ‘gewoon is, is over 100 jaar ‘geschiedenis’. Een deel van de collectie staat in het museum, aan ander deel in het depot. Bekijk de collectie in het depot online! Leuk voor een lesje geschiedenis met de kinderen!Kijkdoos
Willen je kinderen even creatief aan de slag? Dan is deze vrolijke lente kijkdoos, vol met diertjes die je straks weer op het Kindererf kunt vinden, een aanrader! En als je een foto van het resultaat stuurt naar prijsvraag@openluchtmuseum.nl kun je ook nog eens twee vrijkaartjes winnen voor het museum als ze weer open zijn.


Veel plezier bij het naar binnen halen van een stukje Nederlandse geschiedenis in je woonkamer!
We hopen dat we over een tijdje weer het mooie Nederlands Openluchtmuseum kunnen bezoeken met de kinderen. Want ONTMOETEN, hun nieuwe jaarthema, daar zijn we dan wellicht allemaal aan toe.

Groetjes, Esther