Thuiswerken én kids thuis: handige dagindeling

4 januari 2021
Nu de kinderen na de kerstvakantie niet naar school kunnen gaan i.v.m. de lockdown, is het weer tijd voor thuisschool. Hoewel jij ongetwijfeld ook de allerleukste kinderen van de hele wereld hebt, vraag je je wellicht toch af hoe je dat in vredesnaam gaat doen…zelf thuis werken en de kinderen thuis. Met deze tips houd je het vast gezellig!
Handige dagindeling
Natuurlijk hangt het er helemaal vanaf hoe oud je kind is, maar eigenlijk geldt voor alle kinderen: ze houden van duidelijkheid, structuur en ritme. Niet voor niets is er in de klas een vast dagprogramma. En dat kunnen we thuis ook best wel gebruiken! Een (vrije) vertaling van het schoolprogramma ziet er ongeveer zo uit:

Dagindeling voor kinderen

Je kunt deze dagindeling natuurlijk aanpassen op de leeftijd van kinderen, de hoeveelheid schoolwerk die ze vanuit school gaan krijgen, de tijden én je eigen ritme. Bespreek de dagindeling samen met je kind(eren) en hang ‘m op de deur, gebruik de klok of een eierwekker als je kind nog geen klok kan kijken.

Wil je nog leuke tips om dingen thuis met de kinderen te doen? Dan mag je dit lijstje met 50 superleuke binnentips echt niet missen!

Veel succes de komende drie weken en maak er het beste van samen.

Liefs, Esther

Na de thuisschool en het thuiswerken zin in een leuke activiteit met de kinderen? In ons blog overzicht vind je leuke tips voor thuis.