Herfstvakantie in het Chassé Theater: onze tips!

30 september 2019
Ook dit jaar heeft ons mooie theater in Breda een vol programma speciaal voor kinderen tijdens de herfstvakantie! We hebben alle tips voor jullie op een rij gezet. Geniet samen van één van de kleurrijke, vrolijke, ontroerende familievoorstellingen of kinderfilms!
Cinderella 5+
Dansgezelschap De Stilte brengt het klassieke verhaal van Cinderella weer tot leven. Helaas is er voor deze voorstelling alleen een regisseuse die er niet veel van begrijpt! Het valt ook niet mee. Hoe kun je met twee dansers alle rollen laten zien. Geniet van mooie muziek en dans!

Brandweerman Sam 2+
In het bos bij Piekepolder leeft een zeldzaam diertje, waar biologen met Brandweerman Sam en Elvis op zoek naar gaan. Maar, als de ondeugende Norbert Puk ook meegaat en verdwaalt, dreigt er groot gevaar voor de hele groep. Kan Sam zijn vrienden op tijd redden?

Zwijnenstal 8+
De dieren op de Dierenboerderij hebben hun boer verjaagd en bepalen zelf wat ze doen. Dit gaat een tijd lang goed totdat één van de varkens verdwijnt. Alle regels veranderen zonder dat er over gestemd wordt. Hoe zal dat aflopen? Je ziet het bij deze spannend muzikale komedie!

Checkpoint 8+
Ga op ontdekking met Rachel en haar testteams. Ze nemen je mee in zeer spectaculaire tests die nog nooit eerder in een theater zijn uitgevoerd. Het is een interactieve show, vol spektakel. Ook wordt er aan de veiligheid gedacht d.m.v. veiligheidsbrillen en gehoorbeschermers.

Kapsalon Romy 8+
Nadat oma Stine aan haar kleindochter Romy heeft verteld dat ze Alzheimer heeft, wordt de band tussen hun steeds sterker. Romy helpt haar oma zoveel mogelijk en besluit oma's grootste wens in vervulling te laten gaan! Uitgeroepen tot Beste Europese jeugdfilm.

Lotte op zoek naar... 5+
Het hondje Lotte en haar zusje Roosi gaan twee wetenschappers helpen die meedoen met een belangrijke wedstrijd. Wie lukt het om als eerste het volkslied op te nemen van de oudste diersoort ter wereld, de mythische vuurspuwende draak. Ga mee met dit filmavontuur!

Solan & Ludwig 5+
In deze film is de internationale race naar de maan losgebarsten! Solan & Ludwig vetrekken samen met hun vriend en uitvinder Reodor op ruimtemissie. Maar dan zitten er geheime passagiers aan boord met misdadige plannen. Hoe lossen onze helden dit op?

Opa en oma-dag AL
Ga met je kleinkind naar het Chassé deze vakantie. Kies één van de films uit, doe samen spelletjes, geniet van je kleinkind terwijl hij of zij geschminkt wordt, aan het springen of knutselen is! En smul tussendoor samen van een pannenkoek. Wat een heerlijke tijd!

Of ga naar één van de films van Cinekid on Tour!

Beestenboel 3+
In deze filmcompetitie zitten 5 korte fantasievolle animatiefilms over dieren. Van een kikkervisje dat maar geen kikker wordt, tot een tijgertje dat op de keukentafel woont.
Animaatjes 3+
Korte originele en grappige animaties, speciaal voor de kleintjes. Zo zien ze hoe vriendjes op de Noordpool leren samenwerken of wat de nacht doet als het dag is.


Kapitein Morten 6+
Een levendige stop-motionanimatie, waarbij Morten door een magisch ongelukje zo klein wordt als een insect. Een onverwachts avontuur met volop verrassingen!


Zooks 8+
Robin leeft zonder groen, waar dieren verboden zijn én het enige stukje bos afgezet is. Dan ontmoet ze een jongen uit dat bos. Samen gaan ze de strijd aan voor mens en natuur! 


Wallay 11+
Wallay is een prachtig verhaal over familie, identiteit, je eigen plek vinden en cultuur! Een film die serieuze onderwerpen aan snijdt, maar steeds met een optimistische blik.


Binti 8+
Binti wil heel graag een beroemde vlogger worden, maar moet dan samen met haar vader op de vlucht omdat ze anders het land worden uitgezet. Hoe loopt dit verder af?


Supa Modo 9+
De zieke Jo droomt ervan een superheld te worden. Haar hele dorp gaat helpen haar droom te laten uitkomen. Een vrolijk en ontroerend verhaal, waar je over na blijft denken.


Rosie & Moussa 7+
Over de vriendschap tussen Rosie & Moussa, het missen van je vader die in de gevangenis zit en het ontdekken van de wereld. Een ontroerende, realistische film!


Vlindermeisje 4+
Sara kan vliegen als ze heel erg blij is. Als haar moeder dat ontdekt, neemt ze haar mee naar de dokters. Maar die willen haar gebruiken om een grote prijs te winnen!


En er is nog meer!
Naast de toffe familievoorstellingen en kinderfilms tijdens de herfstvakantie is er nog meer vermaak! Van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 18 oktober kun je voor of na de film aan de slag met drie multimediale installaties en een tafel vol toffe knutselactiviteiten. Cool!

Veel theaterplezier!