KindercollegeTerug naar het overzicht

zaterdag 19 december
Voor nieuwsgierige kinderen vanaf 8 jaar organiseert Stedelijk Museum deze coole kindercolleges!
Vanaf eind september kunnen nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar met hun vragen terecht in Stedelijk Museum Breda. In samenwerking met MuseumJeugdUniversiteit organiseren ze een reeks kindercolleges waarbij experts antwoord geven op spannende vragen over de museumcollectie.

In deze collegereeks ontdek je de wereld achter de collectie van Stedelijk Museum Breda. Laat je verbazen door de feiten en verhalen die de kunst en geschiedenis van Breda nu nog voor je verborgen houden. Verken de wereld van de kunstexperts, ontdek bijvoorbeeld waarom kunst soms zoveel duur is, maar leer ook over oude skeletten. Hoe gingen de inwoners van Breda vroeger bijvoorbeeld om met de zwarte dood: de pest? En laat je verwonderen door de verhalen over de wonderen van vroeger en nu.

Hoeveel is kunst waard? - 24 oktober 2020 10.00 tot 11.00 uur
Voor de duurste kunstwerken worden honderden miljoenen betaald. Maar hoe wordt eigenlijk bepaald wat een kunstwerk waard is? Kun je de waarde van kunst alleen uitdrukken in geld? En wat zou dat kunstwerk dat je thuis hebt hangen waard zijn? Kunstexpert Frank Welkenhuysen laat aan de hand van kunst uit het museum en door jullie zelf meegebrachte kunst zien wat er allemaal komt kijken bij het bepalen van waarde van kunst.

Hoe overleef je de pest? - 21 november 2020 10.00 tot 11.00 uur
Tot het einde van de 17e eeuw heeft Breda net als de rest van de wereld verschillende pestepidemieën doorgemaakt. Hoe was dit voor inwoners van Breda? Wat werd er gedaan om te overleven? Welke maatregelen en regels kregen de inwoners opgelegd? En was dit anders dan met het coronavirus nu? Met behulp van archieven en oud medisch gereedschap laat Jan van Eijck, conservator van Museum De Dorpsdokter, zien hoe Bredanaars vochten tegen de pest.

Is het echt een wonder? - 19 december 2020 10.00 tot 11.00 uur
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn wonderen niet alleen van vroeger en hebben wonderen ook niet altijd te maken met religie. In het college van hoogleraar Annie-Marie Korte laat zij zien welke soorten wonderverhalen er vroeger en vandaag de dag zijn. Zijn ze echt gebeurd of zijn het gewoon sterke verhalen? Ontdek de mysteries en verklaringen achter deze wonderverhalen.
 
Inschrijven kan via de site (via roze button).

Stedelijk Museum - Breda

Boschstraat 22
4811 GH Breda
Prijs
eenmalig voor alle colleges: €20,-
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstwandelingen

Herfstwandelingen

Naar buiten: een frisse neus halen, slootjes springen en herfstschatten zoeken! Check de vele natuurgebieden om ons heen voor inspiratie!

Naar de tips!