Museumspecial
oktober 2020
Weergaveproblemen? Bekijk dan de webversie, of voeg info@kidsproof.nl toe aan uw lijst met veilige afzenders.
Klik op 'Afbeeldingen weergeven' om de afbeeldingen te tonden.
Museumpret!
Op zoek naar een uitje voor de herfstvakantie? Bekijk hier 14 favoriete musea in Nederland met activiteiten, workshops én rondleidingen voor kinderen. Alle musea houden zich aan de coronarichtlijnen: reserveer vooraf kaartjes, neem een mondkapje mee en reis met mate.
Oudhollands avontuur
Zwieren en zwaaien
Deze herfstvakantie is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Kom rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en sla op de kop van Jut.
Op reis door de tijd
In het Nederlands Openluchtmuseum ontdek je van alles over onze geschiedenis. Maak een ritje in de historische tram en ga ‘aan het werk’ op het kindererf. Of bezoek de Canon van Nederland, interactief en leerzaam!
Leer alles over de molen!
De Hollandsche Molen heeft iets nieuws; de Kinderpagina Molenmaatjes. Een interactieve website waar kids alles over de molen leren. Zelfs zoveel dat ze een werkstuk of spreekbeurt over De Hollandsche Molen kunnen houden!
Slechtziend of slechthorend?
Het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam is het eerste museum in Nederland dat dove en blinde kinderen helemaal zelfstandig kunnen bezoeken! Ontdek met de gidslijnen of een audio- of videotour het leven als kind in WOII. 
Puur natuur
Wat leeft er in het bos?
Tijdens het herfstvakantieprogramma in De Museumfabriek draait alles om het bos en de xylotheek. Kom elke dag luisteren naar een mini-college over het bos, leer dierenportretten tekenen of ga aan de slag met speksteen.
Natuurmuseum Fryslân
Ga met je Freek Vonkjes op avontuur door het Natuurmuseum Fryslân en ontdek GIF. Hier sta je oog in oog met levende giftige dieren. Alles coronaproof en daarom zijn er maar een bepaald aantal kaarten per dag beschikbaar.
Zelf doen
Museumkidsweek
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga deze herstvakantie naar een museum en win mooie prijzen!
Aan de slag in het Mauritshuis
In het Mauritshuis beleef je in de herfstvakantie een gezellig dagje uit met toffe workshops. Ontdek het museum met Maurits Muis en maak een eigen schilderij in de Open Kunstwerkplaats. Gratis entree voor iedereen t/m 18 jaar!
Aarde & Ruimte maand
In het Science Centre Delft worden deze maand 2 nieuwe tentoonstellingen gelanceerd. Bewonder de Triceratops schedel bij Skull21 en ga op Missie naar Mars in de Escaperoom! Ook heel veel leuke workshops. Supertof uitje!
Kinderboekenmuseum
Het Kinderboekenmuseum in Den Haag is zó leuk. Dolfje, Kikker, Pluk van de Petteflet... je komt vast ook jouw held tegen! In de herfstvakanties zijn er leuke inloopworkshops. Echt een geweldig museum voor grote én kleine kids!
Voor stoere kids
Ontdek de wereld bij PIT
Tijdens de herfstvakantie is er iedere dag iets bijzonders te doen in PIT Veiligheidsmuseum. Doe een spannende speurtocht, haal je skelterrijbewijs of ga aan de slag met één van de interactieve games.
Stoer dagje uit
Ga op missie en leer wat mariniers doen in het Mariniersmuseum in Rotterdam! Bedwing de hindernisbaan, schiet vanaf een marineschip en ga als marinier op de foto. Doe in de herfstvakantie de coole test en word museummarinier!
Minecraft bij GeoFort
Ben jij een Minecraftfan? Vlieg tijdens een workshop van 60 minuten over het hele land in Minecraft: dus ook over jouw huis! Alle huizen, rivieren en wegen staan in deze virtuele versie van Nederland. Ook leerzaam voor ouders!
Op avontuur bij het NMM
Tijdens de herfstvakantie is er binnen én buiten van alles te doen in het Nationaal Militair Museum. Doe mee met de camo-speurtocht of stap in de mini-tank of mini-jeep. Ook staan er buiten stoere militaire voertuigen om van dichtbij te bekijken!
Volg Kidsproof.nl