Museumspecial
Herfst 2019
Weergaveproblemen? Bekijk dan de webversie, of voeg info@kidsproof.nl toe aan uw lijst met veilige afzenders.
Klik op 'Afbeeldingen weergeven' om de afbeeldingen te tonden.
14x de leukste kindermusea
Neem jouw kleine speurneus mee naar een museum deze herfst. Want wát hebben we te gekke musea in Nederland. Met speurtochten, dino's, brandweerauto's, escaperooms en nog véél meer! 
Kom naar Naturalis!
Wow! In het nieuwe Naturalis zie je al het leven in één dag! Je gaat met het hele gezin op ontdekkingstocht in fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. En natuurlijk is T. rex Trix er ook!
Op avontuur bij GeoFort! (6+)
Ga met het hele gezin op expeditie bij dit spannende forteiland. Reis naar de kern van de aarde. Raak gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse tunnel. En red het virtuele forteiland van overstroming met de Minecraftspeurtocht!
Kinderboekenmuseum
Het Kinderboekenmuseum in Den Haag is zó leuk! En de hele maand oktober kun je hier op Verhalenreis. Maak in het Verhalenlab een giga ansichtkaart, stap in het land van Kikker, spring bij Spuit Elf in de brandweerauto en nog veel meer!
Kom Schokland beleven!
Bouw je eigen landschap in de interactieve zandbak, ontdek de vele schatten uit de bodem of ga op expeditie met de speciale expeditie-kit. Kom bij Museum Schokland meer over dit eeuwenoude eiland te weten!
Hét Mediafestival van NL
Dutch Media Week is hét Mediafestival voor jong tot oud, met bijzondere en actuele verhalen van en over media. Doe van 4 t/m 13 okt mee met alle activiteiten, laat je verrassen en inspireren en beleef de wereld van Radio en TV.
Space Academy zoekt jou!
Droom jij van een ruimtebezoek? Van 12 t/m 27 oktober staat het vernieuwde Luchtvaartmuseum Aviodrome in het teken van ruimtevaart. Word ook astronaut of ruimtetechnicus en leer alles over het heelal met de Space Academy.
Oudhollandse Kermis
Deze herfstvakantie is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Kom rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en sla op de kop van Jut.
De hele herfstvakantie
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Komen jullie samen de musea ontdekken? Als Museuminspecteur vertellen kids over hun museumervaring. Daarmee maken ze kans op een VIP-bezoek mét hotelovernachting!
De vloek van Batavia
Durf jij op zaterdagavond 19 oktober op de Batavia? De piraten hebben de Batavia veroverd en ze hebben gezegd niemand er levend vanaf te laten gaan. Laat je rondleiden op een spannende en spookachtige manier in Batavialand.
Melden bij het NMM!
Tijdens de herfstvakantie is er binnen én buiten van alles te doen in het Nationaal Militair Museum. Binnen maak je geheimtaal en ontmantel je een bom. En buiten stap je zelf in een mini-tank of mini-jeep. En er is nog veel meer!
Gruwelijk Lekker
Ervaar deze herfst in het Nederlands Openluchtmuseum hoe we eten door de eeuwen heen (en nog steeds) smakelijk bewaren. Is een rottig smaakje gruwelijk of lekker? Kom zelf proeven! Bezoek ook de Suikerwerkplaats met de kinderen.
Je maakt het in Delft!
Tijdens de herfstvakantie is het 'Maker Week' bij Science Centre Delft. Met als klap op de vuurpijl de gratis Science Day met Mini Maker Faire. Er is een Mad Science show, Escaperoom, 3d gaming en meer. Supertof voor alle leeftijden!
Hoe word je een held?
Heb je een masker nodig of een cape? Natuurlijk niet! Échte helden zijn gewone mensen. Ook jij kan dus een echte held worden. Hoe? Kom naar het PIT Veiligheidsmuseum en ontdek alles over politie, brandweer en ambulance.
Expeditie Noordpool...brrr
Ga van 19 t/m 27 okt mee op expeditie naar de Noordpool. Teken mee aan het grote PoolPanorama of neem een kijkje aan boord van een ijsbreker. Is dat je te koud? Er is deze vakantie nog veel meer te doen in Het Scheepvaartmuseum.
Volg Kidsproof.nl