Kidsreporter Quinty is voor ons op pad geweest

13 augustus 2016
Kidsreporter Quinty vertel in deze blog wat zij van de voorstelling 'Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde' vond. Nieuwsgierig?
Het is vrijdagavond 19.00 uur... de premiere van de voorstelling 'Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde...' vindt plaast in Theaters Tilburg en Kidsreporter Quinty was er bij. In deze blog vertelt ze wat zij ervan vond... 

Kidsreporter Quinty vertelt...
De mensen leefden in een dorp van vroeger. Zo grappig er waren échte kippen, die gewoon rond op het podium liepen! De mensen hadden allemaal jeuk en moesten steeds krabben. Ik vond het erg grappig dat in het begin van het stuk de ouders de kinderen riepen en er tegen gingen praten maar er waren helemaal geen echte kinderen op het podium?! Op een dag gingen alle ouders weg. Ze namen de kippen mee en alle andere spullen. In de ochtend stonden er vanuit de zaal allemaal kinderen op en die liepen allemaal naar het podium. Toen waren deze kinderen helemaal alleen in het dorp. De kinderen gingen doen waar ze zin in hadden. Ze maakten alle dingen kapot. Ze trokken de muren van de huizen. Ik moest erg lachen toen ze hele harde muziek en allemaal verschillende liedjes gingen aanzetten. Ook zorgden ze ervoor dat de gordijnen omhoog gingen en dat de grote boom op het podium ineens omhoog ging zodat alle eieren eruit vielen. Maar ze kregen ook honger en dorst. Een meisje ging op zoek naar eten en een jongen ging op zoek naar drinken. Toen het meisje terug kwam bleken er allemaal zakjes chips in haar tas te zitten en die gingen ze eten. Toen ze moe waren gingen ze buiten op de grond slapen en toen ging het heel hard sneeuwen...zo gek! Op het einde kwamen alle ouders weer terug maar de kinderen waren helemaal niet blij. Ze vonden het niet leuk en liepen weg de zaal in. De voorstelling is echt een aanrader voor mijn vriendjes en vriendinnetjes.Vooral omdat ze aan sommige kinderen vragen om mee te spelen in de voorstelling. Zo cool! Ook mij hadden ze gevraagd maar hiervoor moest je een paspoortnummer kunnen laten zien… En die mama helaas niet bij. Dus ga deze voorstelling kijken? Vergeet dan zeker niet om jouw ID-bewijs of zorgpas mee te nemen en wie weet sta jij strakjes ook op het podium. Gaaf! 



Groetjes, 
Kidsreporter Quinty (8 jaar) 

Alvast een voorstukje zien van deze voorstelling? Klik hier! Of zou je willen weten wanneer ze waar te zien zijn? Vanaf september gaat Theater Artemis en het Zuidelijk Toneel op tour door Nederland. Check hier waar ze wanneer te zien zijn en vergeet niet alvast kaarten te bestellen!