Museumspecial: 18 favoriete musea door heel NL!

6 oktober 2017
De herfst: hét moment voor een bezoekje aan het museum. En wat hebben we ontzettend veel te gekke Kidsproof musea in Nederland. Dat wordt nog moeilijk kiezen!
Kidsproof musea in Nederland
Scroll snel verder voor twee extra tips over gratis toegang en vervoer... Wat is jouw favoriete museum?

HEROES EN HELDENActie bij het NMM

Ontdek het imposante Nationaal Militair Museum met coole activiteiten voor meiden en jongens! Ga zelf aan de slag in Xplore, doe mee aan de Minecraft wedstrijd of één van de workshops. En durf jij in de mini-tank te rijden?

Terug naar 1940-1945

Eva is Joods, Jan heeft ouders in het verzet, Nelly zit in de jeugdclub van de nazipartij en Henk komt uit een alledaags gezin. Wat hebben ze allevier gemeen? Je ontdekt hun unieke verhalen in het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam!

NOORSE MANNEN & HOLLANDSE MEESTERSHilde is jarig! Kom je ook?
Huis van Hilde viert feest met een Vikingenspektakel op 22 oktober met voorstellingen, muziek en taart! Ontmoet échte Vikingen, kijk bij de ijzersmid, pas Vikingskleren en leer vuur maken. Ook in de herfstvakantie is er van alles te doen!

Dé Hollandse Meesters
Komende maanden wordt de Hermitage Amsterdam bevolkt door Hollandse Meesters. De mooiste schilderijen ooit in Nederland gemaakt. Met speciaal voor kids een speurtocht en familieatielier. Ben jij ook een meester in de dop?

LANDVEROVERAARS EN HEMELVAARDERSOntdek GeoFort zelf

Kom naar het forteiland waar alles in het teken staat van kaarten, navigatie, speuren en ontdekken. Een uitdagend uitje voor stoere kids! Niet voor niets ontving GeoFort de prijs voor "Beste kindermuseum van de wereld 2016".

Ruimtevaartweken

Tijdens de herfstvakantie staat Aviodrome weer in het teken van de ruimtevaart! Hoe blijft een spaceshuttle in de lucht en wat doen mensen aan boord? De antwoorden ontdek je tijdens de ruimtevaartweken in Aviodrome!

DOOR DE OGEN VAN REMBRANDT EN VAN GOGHRijksmuseum voor families

Help! De klepels van de klokken in het Rijksmuseum in Amsterdam zijn zoek. Kom je helpen zoeken? Of krijg je liever tekenles van Rembrandt? Je kunt ook zelf op ontdekking gaan of mee met één van de familierondleidingen! (4+)

Familiedagen in 't Van Gogh

Dans met de Brabantse dames uit de Aardappeleters, ga mee met een theatrale rondleiding, teken op zaal of schilder zonnebloemen en leer alles over Vincent van Gogh. Van 21 t/m 29 oktober in het Van Gogh Museum in Amsterdam!

EIGEN ONTWERPOntwerpers in de dop

Kids ontdekken de wereld van architectuur en design in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam! Ontwerp jij de toekomst met nieuwe materialen, vormen en technieken? Ga aan de slag in gave workshops en activiteiten!

Klokhuis MaakLab Festival

In de herfstvakantie organiseert Beeld en Geluid het Klokhuis MaakLab Festival! Twee weken lang kun je creatief aan de slag met garen, metaal, animatie & meer! Doe mee en ontmoet professionele makers tijdens de animatie-masterclass.

SCHEEPSVAARDERS EN WATERRATTENOp ontdekkingsreis!

Doe in de herfstvakantie in Batavialand mee met de ontdekkingsreis 'Wind in de zeilen' en bepaal zelf de handelsroute! Met behulp van je eigen kompas en paspoort, maak je samen met Karel de rat kennis met de zeilende handel.

Maak je eigen periscoop!

Alle stoere bouwers en ontdekkers: verzamel bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam! Bij Gamechangers, de nieuwe tentoonstelling, hoort een coole Kidswerkplaats. Bekijk de 400 jaar oude duikboot en maak je eigen periscoop!

DIERENMANIERENKatten kijken

Waan je in een kattenparadijs in de interactieve tentoonstelling 'Kattenliefde. Negen levens in de kunst' in de Kunsthal in Rotterdam. Kruip in de huid van je favoriete kat, loop op de Katwalk en doe mee aan de miauw-karaoke!

Kijk je ogen uit!

In de grote koepel in Omniversum volg je een 'coole' ijsberenfamilie in To the arctic, ben je apetrots op het werk met Orang Oetan weesjes in Born to be Wild en is er nog véél meer te zien. Tip: doe gratis proefjes tijdens Amazing Lab!

HOOGTEPUNTEN VAN STAD & LANDHét museum over Amsterdam

De grachten, de Gouden Eeuw, Anne Frank, Ajax, de Wallen... Alles wat Amsterdam schreeuwt, zie je in de toffe familietour in het Amsterdam Museum! Ook kun je een bezoekje brengen aan de 17e eeuw in Het Kleine Weeshuis (4+)!

Fantastische reis

Bezoek de Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum en maak een geweldige reis door de geschiedenis van ons land. In 10 enorme 'filmsets' zie je, hoor je en voel je de hoogte- en dieptepunten uit ons verleden.

MET KLOPPEND HARTAlles over GIF!

Vanaf 14 oktober neemt Freek Vonk je mee in de wereld van gif in Naturalis! Er is van alles te doen én er zijn veel levende, giftige dieren zoals het gilamonster, een vogelspin en Freeks favoriet: de koningscobra... Durf jij?

Reis door de mens!

In CORPUS bij Leiden ontdek je op spectaculaire wijze hoe jouw lichaam werkt. Spring op de tong, loop door het oor, ga als rood bloedlichaampje door het 5D-harttheater... zó gaaf! Ook zijn er toffe interactieve games en een speurtocht.

EVEN PRAKTISCHDe Museumkidskaart
Wauw, wat een coole musea allemaal! Wist je dat je beperkt toegang hebt tot bijna al deze musea met de speciale Museumkidskaart? Bestel ‘m nu, dan heb je hem ruim voor de herfstvakantie in huis en kun je meteen op pad!

Gratis treinen met Kids Vrij
De beste manier om al deze te gekke musea te bezoeken is natuurlijk met de trein! Wist je dat kinderen t/m 11 jaar gratis met je meereizen als je een NS Kids Vrij abonnement hebt? Bestel hem nu en ga deze vakantie al gratis op stap.