icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Ninja-training feestje

22 mei 2016
Wij hebben thuis een kleine Ninja-fan. Of zeg maar gerust een grote! Van LEGO tot verkleedpakken, zelfgemaakte maskers en zwaarden en heel veel fantasie. Je raadt wat meneer met zijn 6e verjaardagsfeestje wilde doen. Juist... een Ninja-training! En gaaf dat dat was..
ninja feestje
Luisteren is heeel belangrijk voor een Ninja
Met 8 uitgelaten jongetjes van 5 en 6 jaar gingen we naar de Sporthal van Basischool de Vos in Voorschoten. Budocentrum Junansei geeft daar de Ninja-training speciaal voor kinderfeestjes. Dat kan ook in Wassenaar als dat dichterbij voor je is.

Vanaf het eerste moment waren de heren onder de indruk van de docenten die in hun zwarte pakken wel echte Ninja's leken. Wij (ouders) keken vol bewondering, hoe dat clubje feestvierders, dat thuis nog éen zooitje ongeregeld was direct in brave, luisterende en hardwerkende Ninja-leerlingen transformeerde. "Ja, want luisteren is heeel belangrijk voor een Ninja mam" zei zoonlief na afloop. Goed, die moeten we onthouden.

Junansei Ninja Training feestje

Een kasteel bestormen
Ze beginnen rustig, zodat alle kinderen even kunnen wennen aan de docenten en aan de zaal. Daarna is het tijd voor 'gevechtstechnieken' en sluipen. Na ongeveer 45 minuten hebben we een korte pauze met wat te drinken en chips. Tijdens de pauze fluisterde het kleinste jongetje dat mee was in mijn oor over de docent:"Hij lijkt wel een échte Ninja".  De docenten deden het superleuk. Met een échte stoere Ninja en een vrolijke behulpzame Ninja voelde ze zich allemaal veilig en op hun gemak. En ook zo fijn voor ons, ze worden onafgebroken bezig gehouden. Je hoeft alleen maar foto's te maken.

En wat er toen kwam was echt fantastisch. Na de pauze is er een parcours uitgezet waarin de Ninja's een kasteel bestormen. Als dat gelukt is, dan zijn ze op de binnenplaats van het kasteel en gaan ze zwaardvechten. Via een touw slingerden ze over de slotgracht met krokodillen, gebruikte ze de sluiptechniek om het kasteel te banaderen. Gingen via een trap omhoog en lieten zich door het raam naar binnen zakken. En zo wordt het verhaal steeds 'echter' en staan ze op het laatst met Ninja-helmen en (zachte) Ninja-gevechtszwaarden op de kasteelplaats het kasteel te verdedigen. Wat een feest als je 6 wordt! 

Diploma Ninja-training Junansei

Aan het eind hebben was er voor iedereen nog een diploma als aandenken. Allemaal met lof geslaagd namen wij 8 getrainde Ninja's mee naar huis. Daar hebben we nog zelf coole Ninja maskers gemaakt. En dat luisteren? Nou, nee daar waren ze té uitgelaten voor... Maar een feest dat het was!

TIP: Bij Budocentrum Junansei kan je terecht voor Kinderfeestjes op maat junansei Tuimeljudo, Aikido, Ju-Jutsu. Zowel in Voorschoten als Wassenaar.