Thuis werken - tips van een coach

21 december 2021
We weten inmiddels dat we nog wel een aantal weken thuis zullen werken terwijl de kinderen thuis zijn... hoe dan?? Coach Esther helpt ons...
thuiswerktips van een coach
The struggle is real... na een paar weken thuis werken mét kinderen om ons heen is er een groep die daar een hele goede modus in heeft gevonden, maar we hoorden om ons heen óók wel wat mensen die een beetje in paniek raakten na een aankondiging dat de kinderen nog wel wat langer niet naar school zullen gaan...

Dus vroegen wij Esther Poortvliet van &ESTHER - Happy Worker | Happy Parent Coaching; Hoe gaan we het de komende weken aanpakken? 

Vanuit haar expertise maar óók vanuit ervaring -Esther werkt nu noodgedwongen ook thuis, terwijl ook haar man en 4-jarige tweeling thuis zijn- wil zij ons het volgende meegeven.
 
Héél belangrijk; tijd voor jezelf!
Plan tijd voor jezelf in, en hou je daar aan. Ga bijvoorbeeld ’s avonds rondje fietsen, in je eentje boodschappen doen, even in bad, blijf ook sporten en maak afspraken met je partner dat jullie de kids om de avond naar bed brengen. Ben je een ochtendmens? Ga er ’s ochtends een uurtje eerder uit om even in je eentje rustig te ontbijten met kopje koffie en krantje. Maak er tijd voor, jij bent in de regie!
 
Voorkom schuldgevoel naar je baas! 
Bespreek op regelmatige basis met je werkgever hoe het gaat, wat er goed gaat, wat niet, wat aangepast kan worden. Er is vaak meer begrip dan je denkt. Denk in mogelijkheden samen met je werkgever, en uit je gevoel dat je tekort schiet. Je werkgever weet dan ook dat je wel wil, maar dat het soms niet lukt, of hij geeft aan dat je meer dan genoeg doet in deze omstandigheden. 
 
Werken met heel jonge kinderen in huis, hoe doe je dat? 
Ook met jonge kinderen kan je een schema aanhouden om de dag voor te bereiden en door te komen. Zorg voor genoeg kleurplaten, klei, boekjes waar ze zelf/alleen mee kunnen spelen, educatieve filmpjes/spelletjes op een device. Werk als de kleine kids slapen. Belletjes kan je ook doen met een headset op als je buiten met de buggy een rondje loopt. Werk indien mogelijk ’s avonds, bespreek dit met je leidinggevende. Je zal merken dat je effectiever met je tijd om gaat als je het goed voorbereid.
 
De komende tijd deelt Esther 10 tips voor werkende ouders op haar instagram pagina.
Wij verklappen alvast de eerste 3 tips:
  1. Accepteer wanneer het anders loopt dan je wilt!
  2. Laat ballen vallen, en vindt dit oké. Klusjes als strijken; stop ermee! (niemand die je nu ziet).
  3. Overleg, maak afspraken en evalueer deze ook met je partner, wie doet wat en wanneer.

Over Esther:

Na bijna 15 jaar gewerkt te hebben voor MSD, Accenture en Randstad in verschillende HR en Management functies, veel professionals gecoacht te hebben en een geaccrediteerde coachopleiding gevolgd te hebben bij Nonons, heeft Esther het roer omgegooid en is zij haar eigen bedrijf gestart om nog meer mensen te coachen naar balans, orde en helderheid.
Esther biedt orde in de chaos, frisheid in het hoofd, praktische handvatten, en inzicht in mogelijkheden maar ook inzicht in je belemmerende overtuigingen, zodat jij zelf de verandering kan brengen en in de regiestoel zit van jouw leven!