Voorjaar in het Land van Wijk en Wouden

10 maart 2020
In het voorjaar is er van alles te doen in het Land van Wijk & Wouden. Knuffel met lammetjes, geniet van dansende koeien, proef de eerste graskaas, pluk wilde kruiden en stap op de fiets. Klik door en lees er alles over!

UPDATE; afgelast

Geen Koeiendans, Streekmarkt en Polderdag

Door het coronavirus zijn alle evenementen van Stichting Land van Wijk & Wouden dit voorjaar geannuleerd. De koeien gaan dit jaar zonder publiek naar buiten. De prikkelarme lammetjesdagen en de prikkelarme koeiendans zullen niet door gaan en ook de Streekmarkt Doezastraat en het fietsevenement Polderdag zijn geannuleerd. Natuurlijk hopen we volgend jaar alle evenementen weer te organiseren. Kijk voor meer informatie op de website van Land van Wijk en Wouden.


Land van Wijk & Wouden

Het Land van Wijk & Wouden? Klinkt misschien ver weg, maar is vlakbij! Het is een prachtig stukje oer-Hollands boerenland rondom Leiden en Zoetermeer wat geweldig is om te ontdekken met je kinderen.Vanwege de nieuwe berichtgeving over evenementen en het Corona-virus worden de Lammetjesdagen op boerderij Buitenverwachting (a.s. zaterdag en 21 maart) en de Lammetjesdag op woensdag 25 maart (Kinderboerderij Merenwijk) AFGELAST. We weten nog niet of de Lammetjesdag op 1 april op kinderboerderij Merenwijk door kan gaan. We houden je daarvan op de hoogte.

Door het coronavirus gaan veel activiteiten niet door, bekijk voor vertrek de website van de locatie of je welkom bent.


Knuffelen, knutselen en meer!
Het is voorjaar, dus worden er volop lammetjes geboren. En wat is er leuker dan lekker knuffelen met deze wolletjes? Het kan volop bij de boerderijen in de regio tijdens de Lammetjesdagen. Vaak kun je er nog veel meer activiteiten doen zoals in het hooi spelen, helpen met dieren voeren, je eigen lammetje maken van wol en nog veel meer!
Lammetjesdagen op een rij>>Dansende koeien in de wei
Na een lange winter op stal zijn de koeien gek van blijdschap als ze weer naar buiten mogen. Ze springen, draaien rondjes en trekken sprintjes in de wei. Een geweldig gezicht en een leuk uitje voor het hele gezin! Er zijn al een paar data bekend van deze Koe Alerts in het Land van Wijk en Wouden. Zet ze snel in je agenda en zorg dat je erbij bent!
Ook prikkelarme dagen!
Dit jaar wordt er voor het eerst een prikkelarme Lammetjesdag (4 april) én Koeiendans (datum nnb) georganiseerd in het Land van Wijk & Wouden. Zo kan echt iedereen genieten van een leuke dag op de boerderij!
Check de data en locaties>>Boerenkaas uit de polder
Wist je dat ongeveer 6 weken nadat de koeien voor het eerst naar buiten zijn gegaan de lekkere romige graskaas in de boerderijwinkels te koop is? Wil je meer weten over het maken van kaas, lees het verhaal over Kaasboerderij Onderwater.
Alles over kaas maken>>

Pak de fiets en beleef de polder met deze 2 leuke fietsroutes:Boerenkaasroute
Proef, beleef en ontdek de prachtige polders rond Zoeterwoude met deze fietstocht vol leuke tussenstops! Leer van alles over boerenkaas en weidevogels, stop bij de ijsboerderij, het wildplukpad en nog veel meer... 20 km polderplezier!
Proef, beleef en ontdek>>Rondje Duin, Horst & Weide
De Beleefroute Duin, Horst & Weide is een pittig tochtje van 25 km maar zit ook boordevol belevenissen voor kinderen. Je fietst langs bezoekboerderijen, speeltuinen en plekken waar je bootje kunt varen. En genoeg lekkers onderweg!
Leuk voor het hele gezin>>Zet deze activiteiten vast in je agenda!
11 maart: Lammetjesdag bij De Witte Gravin
11 maart: Lammetjesdag bij Wim & Cora's Schaapsfarm
14 maart: Lammetjesdag Boerderij Buitenverwachting
18 maart: Lammetjesdag bij De Witte Gravin
18 maart: Lammetjesdag bij Wim & Cora's Schaapsfarm
21 maart: Lammetjesdag Boerderij Buitenverwachting
22 maart: Wildplukwandeling in Polderpark Cronesteyn
25 maart: Lammetjesdag Kinderboerderij Merenwijk
25 maart: Lammetjesdag bij De Witte Gravin
25 maart: Lammetjesdag bij Wim & Cora's Schaapsfarm
29 maart: wildplukwandeling Leidse Hout
1 april: Lammetjesdag Kinderboerderij Merenwijk
4 april: Koeiendans bij Kaasboerderij van Harten
4 april: Prikkelarme Lammetjesdag Wim & Cora's Schaapsfarm
11 april: Tulip Festival Nieuwkoop
13 april: Koeiendans bij Kampeerboerderij Straat-Hof
13 april: Lammetjesdag Landwinkel Jan Nieuwenhuizen
18 april: Wildplukwandeling in de Houtkamp
19 april: Wildplukwandeling Polderpark Cronesteyn
30 april: Opening Panorama Kunst Silo
2 mei: Open dag Natuur is een Feest
5 mei: Streekmarkt Doezastraat
9 mei: Molenfestival Molenwei
16 mei: Floravontuur Wandeltocht Zoetermeer
17 mei: Wildplukwandeling in De Horsten
21 mei: Polderdag, incl. nieuwe kinderroute
en nog veel meer!

Alle informatie over deze activiteiten vind je in de Uitagenda van Kidsproof Den Haag en op de website van Land van Wijk & Wouden.

Ontdek het boerenleven!

Groet, Tamara & Jantine