In de ban van de zeeTerug naar het overzicht

Museum Bredius

Lange Vijverberg 14
2513 AC Den Haag
Openingstijden Dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur Prijs Kinderen: gratis | Volwassenen: € 7,-
De Gouden Eeuw op zee komt tot leven met de Inder Rieden Collectie in Museum Bredius!
Vanaf 10 december toont Museum Bredius in Den Haag 67 maritieme schilderijen uit de verzameling van Anthony Inder Rieden.

De Inder Rieden-collectie is één van de grootste privéverzamelingen van 17de-eeuwse maritieme schilderijen ter wereld. Rivier-, oever-, strand- en zeegezichten, maar ook zeeslagen en scheepsportretten geven een prachtig beeld van de Hollandse Gouden Eeuw op het water. Onder de schilders bevinden zich alle grote maritieme namen: Van de Velde, De Vlieger, Van Goyen, Storck, Verbeeck, Backhuysen en natuurlijk Vroom.

De Inder Rieden-collectie bevindt zich in Londen, heeft Groot-Brittannië nooit eerder verlaten en is vanaf december in zijn geheel, exclusief en slechts drie maanden, te zien in Museum Bredius in Den Haag! Dus grijp je kans, kom langs en bewonder!

Extra leuk, er is een KijkWijzer voor kinderen bij. Deze KijkWijzer brengt kinderen op speelse wijze in contact met alle mooie meesterwerken die te bewonderen zijn. Doe bijv. de Lichtmatrozen-test. Slimme lichtmatrozen probeerden zoveel mogelijk te leren tijdens hun reizen, zodat ze hogerop konden komen. Ga terug in de tijd en test jezelf met de Specerijen-geurtest. Ook is er een Vissenspeurtocht, oefen je oog en speur naar schilderijen met vissen. Superleuk en leerzaam!

In het winkeltje van Bredius zijn er ook nog hele mooie en spannende boeken te vinden:
  • Scheepsjongens van de Bontekoe
  • Woeste Willem
  • Boreas en de 7 zeeën
  • De reis van de Ballerina’s
  • Paddeltje
Daar kun je thuis nog lekker mee nagenieten, helemaal in de ban van de zee!

Voor meer info klik je op de roze button.

Tip: Den Haag heeft naast leuke uitjes ook heel veel toffe sportclubs, dansscholen, muziekscholen, ateliers en meer! Wat wordt jouw nieuwe favoriete hobby?

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs