De winter gedag zeggen? R-ijs door de tijd met het hele gezin tijdens het IJsbeeldenfestival

4 februari 2020
Mutsen op, sjaals om....Zijn jullie klaar voor een R-IJS door de tijd? De prachtige ijsbeeldenroute begint bij binnenkomst met het Dino tijdperk en eindigt in de moderne tijd! Ontdek jij met ons mee waarom de ijsbeelden bezoeken in de voorjaarsvakantie een top uitje is voor het hele gezin?
Kerstvakantietip! R-ijs door de tijd op het IJsbeeldenfestival in Zwolle
Op het Nederlands IJsbeeldenfestival komen de beste ijskunstenaars ter wereld naar Zwolle. Waar zij in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema “R-IJS DOOR DE TIJD” in een magische wereld van  ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog.

Laten wij beginnen met de opstart van het IJsbeeldenfestival. Onze kids Merle (7), Flore (6), Juup & Pepijn (4) mochten elke week even komen spieken hoe de mega grote ijsblokken werden omgetoverd tot prachtige ijsbeelden. Vorig jaar was het een groot succes! Zij hebben niet alleen hun ogen uitgekeken, maar ook van alles beleefd!

opbouw ijsbeelden ijsblokken

De opbouw

Wist je dat de ijsbeelden gemaakt zijn regenwater en dat de ijsblokken geleverd worden op vrachtwagens vanuit Belgie? Wij mochten tijdens de aankomst van ijsblokken in de koude hal spieken. Brrrr het was berekoud, ondanks alle mutsen en sjaals!Carven van ijs

De kunstenaars beginnen met een groot blok ijs en gaan met diverse gereedschappen het ijs-wegschrapen. Net zolang totdat eruit de grote ijsblokken een kunstwerk onstaat. Van dino's tot schilderijen die tot leven komen. Niets is onmogelijk, maar het is wel een precies en een koud werkje! 

carvers ijsbeelden

Een R-IJs door de tijd

De IJsbeelden route begint bij de Prehistorie. Bij binnenkomst sta je oog in oog met een dilophosaurus. Loop snel verder om een dappere raptor te zien die zijn prooi probeert te beschermen tegen de almachtige T-Rex. Rust even uit bij de planten-eter Stegosaurus die haar baby uit het ei ziet komen.

Aanschouw het magische Stone Henge tijdens een bijzonder ritueel. Groet daarna Cleopatra in het oude Egypte en eindig bij de Romeinen tijdens de oudheid.

Middeleeuwen. 
Ineens bevind je je tussen de Vikingen en de machtige god Odin. Tijd voor een echt middeleeuws feest. Kom jij langs de wachter en de kasteelpoort met het puntige hek? Of beland je aan de schandpaal? Loop snel door en voeg je tussen de edellieden aan de IJsbar.


Door naar een tijd van ontdekkingen en revoluties. Maak kennis met de groten van deze tijd: Bekijk hoe Leonardo da Vinci werkt aan zijn Mona Lisa, Columbus landt in Amerika , Shakespeare zijn belangrijkste werk schrijft en Rembrandt de wereldberoemde nachtwacht creëert. Ook zien we Michiel de Ruyter met zijn schip de 7 provinciën. Napoleon Bonaparte kwam na de revolutie aan de macht. En bekroonde zichzelf zelfs tot Keizer.

De route eindigd in de moderne tijd. De industriële revolutie is in volle gang. Stap in de stoom locomotief en ontmoet de grote uitvinders van de tijd zoals, James Watt (stoom machine) en Thomas Edison (gloeilamp). Zie jij de verschillen tussen de trein van toen en de nieuwste NS trein van de toekomst? De geschiedenis kent veel periodes, maar de WOII ligt nog vers in het geheugen. Onze Nederlandse Anne Frank is wereld beroemd geworden met de vondst van haar dagboek uit Het Achterhuis. Ook zij is verbeeld in een prachtig ijsbeeld.

IJsbeelden combineren met...


Restaurants in Zwolle

Maak jullie dagje uit naar Zwolle nog lekkerder en bezoek één van de restaurants of maak gebruik van het gezellige Stappen & Happen arrangement. Van een lekkere pannenkoek tot een lekkere burger bij Ingeburgerd! (favoriet van onze kids en met korting)

Zwolle Express
Er rijdt een gratis Amerikaanse schoolbus rond in Zwolle, genaamd de Zwolle Express. Deze stijlvolle bus brengt bezoekers van het IJsbeelden Festival gratis vanaf het station naar het IJsbeelden Festival, daarna rijdt de Zwolle Express gratis naar het centrum waar je ook kunt uitstappen. De Zwolle Express rijdt in de voorjaarsvakantie elke dag. De bus rijdt van 10.00 uur tot 17.00 uur.Bestel je tickets hier! Heel veel plezier bij de IJsbeelden!

Denise & Co.