DIY-tips voor die gezellige Sinterklaastijd

6 maart 2023
Ik hou zo van de Sinterklaastijd! Vanaf het moment dat de pepernoten weer in de winkels liggen, begint het alweer te kriebelen.
Dan wil ik gevulde speculaas maken, pietenmutsen knutselen en dobbelspelletjes doen. Ben jij ook zo’n Sint-fan? Dan heb ik een paar leuke DIY-tips voor je.



Uiteraard een heerlijk recept voor gevulde speculaas. Want zelfgemaakt smaakt natuurlijk altijd het lekkerst. Gezellig om samen met de kids te maken. Laat ze bijvoorbeeld het deeg kneden. Dat vinden ze altijd leuk om te doen. En als je toch in de keuken staat, maak dan deze mijtertjes van appel als tussendoortje. Reken maar dat ze dan graag aan het fruit gaan!



Ben je meer een knutsel- dan een baktype? Ook dan is er genoeg te verzinnen. Een pietenmuts is misschien een beetje een standaard knutselprojectje, maar aan de andere kant, welk kind wordt er nou niet blij van een zelfgemaakte pietenmuts? Is die van jou liever een klein Sintje? Dan maak je natuurlijk een mijter. Met onze tips ook een koud kunstje.



De gezellige weken voor 5 december zijn natuurlijk ook de perfecte tijd voor spelletjes. Warme choco en pepernoten erbij en spelen maar. ‘Sint komt naar Nederland’ is een grappig onthoudspelletje en een variant op het bekende ‘ik ga op reis en neem mee’. Het Pepernotenspel zorgt gegarandeerd voor dolle pret.

Meer tips nodig? Kijk dan in onze DIY-categorie. Daar staan de leukste knutsels, baksels, schminkvoorbeelden, spelletjes en meer. Veel plezier!