25 dingen die je buiten (in eigen tuin) kunt doen met kids

13 maart 2020
Af en toe even het huis uit? Gelukkig zijn er een heleboel leuke dingen om met kinderen te doen die wel coronaproof zijn én waarbij je de massa ontwijkt. Rondom het huis of in de buurt. Lees hieronder onze tips!
1. Auto volladen en hup, door de wasstraat! ;)

2. Heel leuk en nu heel effectief: zwaai of knipoog onderweg naar iedereen die je tegenkomt. Gegarandeerd dat je veel leuke en grappige reacties krijgt.

3. OudHollandse klassiekers. Tijd om buiten te spelen en de spelletjes te doen die je ouders vroeger deden. Welke jij nog?4. Dromen zijn geen bedrog: lig eens samen op je rug en staar naar de wolken. Wat zie jij? 

5. Maak eens ‘s avonds als het donker is samen een wandeling in de buurt. Dan is het lekker rustig en ontdek je ineens hele andere dingen.

6. Download een speurkaart van bijv. Staatsbosbeheer en ga het bos of dichtstbijzijnde park in om te speuren naar sporen, plantjes en beestjes. Tip: neem een kistje mee en verzamel de mooiste natuurschatten onderweg.

7. Maak van de favoriete buitenspellen een spellenparcours in de tuin. Wie legt hem het snelste af?

8. Selfiestorm! Samen op gekke plekken grappige selfies maken.

9. Zoek een leuke kriebelbeestjeskaart en ga in de tuin, op zoek naar de gekste kriebelbeestjes.10. Ga naar buiten, zoek de mooiste stenen en beschilder ze daarna met ‘glow in the dark verf’. Is heel gaaf voor op het nachtkastje (nachtlampje) en een leuk cadeautje voor opa en oma!

11. Zoek samen al het speelgoed uit en kies welk speelgoed er naar andere kinderen kan die het harder nodig hebben. In veel steden is er een weggeefwinkel of speelgoedbank. Daar kunnen mensen die wat ondersteuning kunnen gebruiken gratis spullen, kleding en speelgoed uitkiezen.

12. Ga al wandelend of fietsend langs leuke plekjes in de stad of de natuur en maak een mooie fotoreportage.

13. Zet een (foto)speurtocht door je straat uit en laat de kinderen zoeken welke foto bij welk huisnummer hoort.

14. Wij zijn altijd goed gemutst, dus: puntmuts op en naar een leuk kabouterpad in de buurt (als het niet druk is)!15. Zoek samen naar mooie kleine bloemetjes en maak er een hoofdkrans of bloemenketting van.

16. Het voorjaar ervaren; duik het bos in en zoek samen naar de eerste knopjes in de bomen.

17. Uitwaaien langs het strand (als het niet druk is).

18. Wist je dat je met de Tuinvogel-app van de Vogelbescherming heel handig tuinvogels kunt spotten?19. Bloemen plukken: pluk de mooiste bloemetjes uit je tuin of het veld en zet die in een vaasje bij een lief iemand voor de deur.

20. Dat is lang geleden! Samen stoepranden voor het huis.

21. Speel restaurantje. Knutsel een menukaart en daarna samen koken en smullen. Tip: met mooi weer hoort er natuurlijk ook een terras bij op het balkon of in de tuin.

22. Doe de online workout lekker in de tuin.

23. Maak een blotevoetenpad in de tuin.

24. Vervroegd pasen: verstop eitjes in de tuin en laat de kids zoeken.

25. Maak een ommetje in de wijk: wij hebben 25 tips op een rij gezet om elke wandeling weer leuk te maken!
 Lees ook onze blog met 50 leuke dingen om binnen te doen! En de blog waarin we bijhouden welke uitjes en locaties er in Flevoland open en gelsoten zijn!

Veel buitenspeelplezier!

Tijdens de coronacrisis vind je in onze blogs allemaal handige lijstjes met leuke thuistips, in onze uitagenda vind je een overzicht van alle activiteiten die op een specifieke dag te doen zijn en in onze Eropuit-categorie vind je nu alle tips voor thuis & uit die je elke dag kunt doen.

blog_corona_banner


Naar de website