Valentijnsdag met je kids!

30 januari 2016
Het is (bijna) Valentijnsdag! Met deze Kidsproof-tips maak je er samen met je kinderen een leuke dag van!
Valentijn

Valentijnsdag met je kinderen?

Een leuk cadeau samen maken? Of gewoon lekker thematisch knutselen of bakken? Wij hebben een aantal leuke tips & ideeën voor je verzameld voor Valentijnsdag op 14 februari!

• Zoek samen een mooie lange (valentijns-)tak met uitlopers. Zet ‘m thuis in een vaas. Het is leuk om hem eerst wit te verven. Hang er daarna met zilverdraad roze en rode zelfgemaakte papieren hartjes in. Verzin om de beurt een lieve boodschap voor elkaar en schrijf deze op de hartjes.

• Wil je zoon of dochter iemand een Valentijnskaart sturen? Deze wordt nog leuker met een lief Valentijns gedichtje erop!

• De liefde gaat door de maag… bak samen met je kinderen koekjes in de vorm van een hartje, muffins of cupcakes en versier ze met glazuur, hartjes-decoratie, marsepein of schrijf er lieve en grappige woordjes op met een glazuurpen. Doe eens gek: laat de kinderen de cakejes uitdelen in de straat!

• Koop roze papier en knip er hartjes van. Verzin om de beurt een lieve boodschap voor elkaar en schrijf deze op de hartjes. Tot slot kun je de harten bijvoorbeeld voor elkaar verstoppen, zodat je ze de hele week nog vindt! Of prik er gaatjes in, rijg er een lintje door en maak er een boekje van.

• Knutsel een mooi sfeerlichtje met hartje die gezellig de hele dag kan branden! En met lieve aarbeientoorntjes als ontbijt erbij begint de dag pas écht goed. Mmhhh...• Even lekker naar buiten? Maak een winter-Valentijnspeurtocht! Laat je kids vragen beantwoorden en leidt ze zo naar plekjes waar een lief klein cadeautje voor ze verstopt ligt…

• Heb je nog een mooie glazen vaas, fles of potje? Doe er lekkere snoephartjes in met een lief kaartje eraan. De dag van jouw Valentijn kan niet meer stuk!

• Het boekje ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ is inmiddels een klassieker voor jongere kinderen. Zó lief hoe grote haas en Hazeltje elkaar proberen te vertellen hoeveel ze van elkaar houden…. Inpakken en onder het kussen verstoppen!

•  Maak deze speciale Valentijnsdag piñata: stop kleine snoephartjes in een ballon, blaas hem op en laat je kind er leuke hartjes, briefjes of stickers op plakken. Wie hem krijgt mag hem stuk slaan met een pollepel. En dan natuurlijk samen de snoephartjes opeten!

Meer inspiratie, tips en ideeën vind je in onze Valentijns rubriek. En kijk ook nog even in onze uitagenda of er leuke Valentijns-activiteiten worden georganiseerd in Almere!

Fijne Valentijnsdag!

Eloïne & Susanne