21x tips voor de voorjaarsvakantie

3 februari 2021
Lekker knutselen, bakken, een filmmarathon houden... dit kan allemaal in de voorjaarsvakantie die voor de deur staat! Met deze 21 leuke ideeën hoeven kinderen zich absoluut niet te vervelen. Fijne vakantie!
Voorjaarsvakantie 2021 thuis

1. In één dag alle speeltuinen uit de buurt langs? Ga met de kinderen op een stoere speeltuinexpeditie. Maak te voet of met de fiets een tocht langs zoveel mogelijk speeltuinen. En daar moeten alle speeltoestellen natuurlijk getest worden. Aanrader: vraag je kinderen om elke speeltuin een cijfer te geven.

TIP: op de Themapagina Eropuit - Speeltuinen vind je toffe speelplekken voor kinderen!

2. Elke dag een andere verrassingsactiviteit, hoe leuk is dat! Verzamel een groepje kinderen en laat ze allemaal een activiteit verzinnen. Elke dag gaat het groepje bij een ander langs voor de activiteit.

3. Gaan jullie normaal gesproken skiën? Maak een skiparcours in huis en laat je kinderen slalommen om allerlei objecten met een dweil of washandje om hun voeten. In onze wintersport blog lees je nog meer tips om het wintersportgevoel in huis te halen!

4. Komen de muren thuis op je af? Ben je toe aan een andere omgeving? Doe dan eens een huizenruil met vrienden. Zo zijn jullie met het gezin toch even op vakantie.

5. Wat zou je doen met een miljoen óf hoe zou de toekomst eruit zien? Geef jouw schrijvers-in-de-dop een leuke schrijfopdracht en lees de verhalen daarna aan elkaar voor.6. Het is de droom van menig kind: een eigen (boom)hut. Kies een grote boom in de tuin of start samen op de grond met een hut van verzamelde takken. Onze inspiratie voor mooie natuurgebieden vol klimbomen vind je op de Themapagina Eropuit - Natuur!

7. Toch een beetje carnaval. Trek allemaal je verkleedkleren aan tijdens een wandeling door de buurt. Een soort mini-carnavalsoptocht. Misschien zien jullie andere buurtkinderen of buurtbewoners ook wel in verkleedkleren.

8. Nu al die leuke kindermusea in Nederland dicht zijn, halen we het museum in huis. Vraag je kinderen om zelf een tentoonstelling samen te stellen van eigen knutselwerkjes én daarna een rondleiding te geven. Tip: neem een kijkje bij onze knutselblogs voor inspiratie!

9. Daag je kinderen uit om een (stop motion) film te maken. Daar zijn ze zeker een tijdje zoet mee.

10. De rode gordijnen openen deze vakantie in je huiskamer. Via Podiumkids kijken jullie vanuit je luie stoel naar grappige, vrolijke en muzikale kindervoorstellingen.11. Boek een vakantiehuisje op een fijne plek en maak er één grote spelletjesvakantie van. Neem zoveel mogelijk bordspellen en kaartspellen mee om ter plekke te spelen. Of speel één van deze gratis Print & Play spelletjes van Asmodee!

12. Welke stoelpoot is dat? Voor een fotospeurtocht hoef je alleen maar grappige of gekke details te fotograferen in huis. Vervolgens vraag je de kinderen om zo snel mogelijk de juiste plekken te vinden.

13. Op de dagen dat het flink regent of waait is een familiefilmmarathon een favoriete activiteit. Zorg voor dekentjes, kussens, lekkere snacks en natuurlijk een comfy outfit.

14. Niet heel Holland bakt, maar heel Kidsproof bakt! Bak samen met je kleine chef lekkere koekjes of een taart.

15. In het digitale minimagazine van Kidsproof.nl staan 25 van de leukste wandelgebieden in Nederland. Je ontvangt het minimagazine bij inschrijving voor de nieuwsbrief. Schrijf je hier in!16. Speel thuis met het gezin een escapegame via een app, via internet of met een fysiek spel.

17.
Teken een plattegrond van de omgeving rond je huis. Google Maps is daar een fijne hulp bij. Zet ergens op de kaart een groot rood kruis. Daar verstop je de schat. Als echte piraten gaan je kinderen met de schatkaart op zoek naar de schatkist. Tip: laat je kinderen ook zelf schatkaarten maken voor vriendjes in de buurt. Of doe mee met een speurtocht bij jou in de buurt via Geocaching

18. De prachtige binnensteden van ons land liggen er nu verlaten bij. Neem de kinderen eens mee voor een wandeling door de historische straten van een stad. Onderweg kun je gezellig warme choco of wat lekkers afhalen.

19. Die winter hebben we nu wel gehad. Tijd voor het voorjaar! Laat de kinderen een middagje knutselen in lentethema. Wat dacht je van dit geverfde lenteschaapje

20. Wie wordt de grote winnaar? Houd met het gezin een spelletjesmiddag met een leuk gezinsspel. Heb jij niet zoveel spelletjes in huis? Veel van onze favoriete kinderwinkels hebben een eigen webshop waar je toffe spelletjes voor de hele familie scoort!

21. Bestel of kook een chique 3-gangen diner voor het gezin. Laat de kinderen ondertussen een menukaart knutselen voor op tafel. En het grote voordeel van thuis “uit eten” gaan? Al het speelgoed van de kinderen is lekker dichtbij. Handig tussen de gangen door.

Fijne voorjaarsvakantie!

TIP: volg onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van de leukste tips en activiteiten voor kinderen!


Naar de website