icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Wat kan wel-inspiratie tijdens de lockdown

11 januari 2021
Het lijkt erop dat de lockdown nog een tijdje langer gaat duren. Raakt jouw inspiratie van thuisactiviteiten met de kinderen langzamerhand op? Lees dan snel de tips in deze 'Wat kan wel' blog met een heleboel coronaproof, maar toch toffe inspiratie!
Wat kan nog wel in de lockdown

1. Winterbucketlist  
In de winter kun je gelukkig zoveel toffe activiteiten doen! Met deze winterbucketlist heb je in één keer superveel inspiratie voor coole winterse activiteiten buiten, maar ook lekker warm binnen in huis! Hoeveel activiteiten kun jij al afstrepen? 

2. Knutselen met Bison kids
Bison kids heeft allerlei filmpjes gemaakt, waarbij zijn creatieve knutsels laten zien. Deze maak je heel makkelijk met materialen die je al in huis hebt. Wat dacht je van een eigen spaardier of een coole robot van blikken? Bekijk de filmpjes voor inspiratie, want hierbij zijn de kids weer even zoet!

3. Creatief met foto's 
Heb jij ook zoveel leuke foto´s met en van de kinderen? Het is zo fijn om hier meer mee te doen dan ze alleen op Facebook of Instagram zetten. Vrolijk je huis op met deze foto-ideeën, of maak een mooi fotoboek om alle herinneringen voor altijd bij elkaar te bewaren. Het eindresultaat is leuk, maar het proces zelf ook! De kinderen willen vast een handje meehelpen met het uitzoeken van de mooiste plaatjes.

4. Lockdown printables 
Van een leesbingo tot ganzenbord en een fijne dagplanning: met deze printables is het makkelijker om de lockdown door te komen. Ze zijn fijn voor structuur en voor de verdiende ontspanning!

5. Winterse knutsels

Heb jij echte knutselfans thuis? Dat komt goed uit, want er zijn superveel knutselideeën in winterthema! Wat dacht je van deze schattige sneeuwpoppetjes, vrolijke uil en lekker warme sjaal? 

6. Winterwandeling
Gelukkig mag je ook nog lekker een wandeling maken buiten. Jonge kinderen vallen niet onder de regel van maximaal twee personen buiten, dus als gezin met kleine kinderen kun je nog wel naar een rustig bos of natuurgebied! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze coole speurtocht met Baron Vos van Stad & Natuur in Almere? Trek een lekkere warme jas en schoenen aan en waai buiten heerlijk uit. Kijk voor meer van onze favoriete natuurgebieden in Flevoland bij de Eropuitpagina Natuur7. Speurtocht in de buurt met Geocaching
Nog een toffe manier om een frisse neus te halen is het populaire Geocaching, oftewel schatzoeken! Beleef met het gezin een echte speurtocht vol activiteiten, ook bij jou in de buurt! Je hebt alleen een GPS of telefoon en de app van Geocaching nodig! Ben jij klaar voor deze avontuurlijke speurtocht? Pas op, het is behoorlijk verslavend! Hier lees je hoe deze toffe buitenactiviteit werkt.


8. Buitenspeeltips
Naar buiten gaan wordt ook nog leuker met de buitenspeeltips van OERRR. Op hun website verzamelen zij allerlei leuke activiteiten die je buiten kunt doen. Broodjes roosteren, schors tekenen en vogelvoer in de vorm van een tosti maken: voor iedereen heeft OERRR wel inspiratie!

9. Leuker leren met Schooltv
Thuisschool kan best lastig zijn. Hoe blijf je gemotiveerd en hoe kunnen kinderen oefenen met de lesstof? Speciaal voor tijdens de lockdown is Schooltv weer op verschillende televisiekanalen te zien. Daarnaast is het platform van Schooltv toegankelijk voor iedereen, met allerlei fijne tips die de lesstof begrijpelijker maken. Neem een kijkje!

10. Haal de bieb in huis
Dat is fijn, je kunt de bieb nu ook in huis halen! Dit is goed nieuws voor kleine boekenwurmen en kids die juist willen oefenen met lezen. Maak als lid van één van de FlevoMeer Bibliotheken gebruik van de AfhaalBieb. Met zoveel leesvoer is de lockdown toch iets draaglijker!

11. Workshop boogschieten

Altijd al een keertje willen boogschieten? Dan is dit je kans! Outdoorpark SEC Almere organiseert een toffe workshop boogschieten voor kinderen. Leer alle in's en out's van deze mooie sport op de boogschietbaan van het Outdoorpark! De workshop is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Voor de workshop boogschieten is geen fysiek contact nodig en zal er voldoende afstand gehouden kunnen worden. 12. Hele middag kletsen
Is praten thuis jullie grootste hobby? Met deze Kidsproof Kletspraat Wintereditie kun jij een hele middag vullen! Klets bijvoorbeeld gezellig met je ouders, broertjes of zusjes, of bel je beste vriendin, neefje of opa!

13. Middagje bakken
Het voordeel van deze leuke binnenactiviteit: hier kun je nog een tijdje van genieten! Probeer eens deze heerlijke kaneelbroodjes of kaaslolly's! Dat wordt smullen!

14. Kaarsen draaien
Wat is het donker buiten! Gelukkig maken jullie het binnen lekker gezellig met de zelfgedraaide kaarsen. Dit is een superleuke activiteit om samen te doen. Lees hier hoe je oude kaarsen in de vorm van een slang of slak maakt!

15. Mini survival

Outdoorpark SEC Almere organiseert ook tijdens de lockdown een mini survival! Tijdens de survival word je uitgedaagd met spannende onderdelen en sportieve parcours. Trotseer de junglebruggen, camotunnels en waterschommel als een echte pro en beleef de grootste plezier! 


16. Stoepkrijt maken
Nog een vrolijke knutsel: zelf stoepkrijt maken! Hier heb je maar weinig materialen voor nodig en je kunt er veel plezier van beleven. Na het zelf creeën van mooie kleurtjes, is het natuurlijk ook tijd om de stoep vrolijk te versieren. Daar worden alle wandelaars die langskomen vast blij van op een grauwe winterdag!

17. Gratis digitaal mini magazine
Wil je alvast inspiratie opdoen voor toffe uitjes wanneer dat weer kan? Ons nieuwe gratis digitale mini magazine staat vol met tips, ook over toffe natuurplekken met kinderen! Bij inschrijven van de Kidsproof nieuwsbrief ontvang je gratis dit digitale mini magazine vol ideeën! 

Wil je op de hoogte blijven van allerlei leuke online alternatieven voor kinderen? Volg ons dan op Facebook! Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen in onze Uitagenda en Eropuitpagina, die wij zo veel mogelijk updaten als er nieuwe coronaproof activiteiten komen.

Naar de website