Week van het Jonge Kind: printables speciaal voor de kleinsten!

8 april 2021
Vanaf 12 april start de Week van het Jonge Kind Almere, met als doel om aandacht te geven aan de ontwikkeling van jonge kinderen. In dit thema verzamelden wij allerlei printables en blogs, speciaal voor de kleinste kids! Samen kunnen jullie lekker kletsen, of inspiratie opdoen voor toffe activiteiten waar ook de allerjongsten blij van worden. Veel plezier!
Week van het Jonge Kind

Kidsproof Kletspraat peuters en kleuters

Wie zou je kleuter voor een dag willen zijn? En met wie knuffelt je peuter het liefst? Deze en meer gezellige vragen staan in de Kidsproof Kletspraat voor peuters & kleuters. Voor je het weet kwebbelt je dreumes er vrolijk op los! 



HuisnummerBingo

Met deze Huisnummerbingo leert de jongste kroost cijfers herkennen. Wat een handige manier om dit te leren! Kijk goed om je heen bij een rondje wandelen, want wie weet heb jij wel bingo! Neem deze coole printable mee tijdens een wandeltochtje en speel dit spel samen met je broertje of zusje. 



Ommetje-tel-spel

Met dit Ommetje-tel-spel wordt het een feest om met peuters en kleuters op verkenning te gaan. Hoeveel honden, ronde dingen en glijbanen kom jij tegen onderweg? Tip: download het Ommetje-tel-spel hier en neem hem mee onderweg!



11x buiten op avontuur in de lente

Na de wintermaanden is er niks leukers dan heerlijk buiten spelen in de eerste zonnenstralen! In deze blog verzamelden wij 11 toffe lente-uitjes die je samen met de kids lekker in de buitenlucht kunt doen. Wat dacht je van op avontuur gaan in de speeltuin, of smullen van een ijsje bij de ijssalon in de buurt? 



10x thuisactiviteiten in de lente

Niet iedere lentedag is even zonnig, zo hebben we afgelopen week wel gemerkt! Gelukkig zijn er ook een heleboel leuke activiteiten om het lentegevoel in huis te houden, deze tips lees je in onze blog met 10 thuisactiviteiten in de lente. Met jonge kinderen kun je superleuke lammetjes knutselen, of een mooie lentetafel maken! 



Fijne wandelroutes voor kinderen

In Flevoland kun je heerlijk wandelen, ook met kleine kids! Er zijn namelijk veel toffe routes met speelelementen voor kinderen onderweg. Hier vind je 11 fijne wandelroutes voor kinderen in Flevoland! Welke route is jouw favoriet?



Kabouterpad maken
Nog een superleuke wandelactiviteit met het kleine grut zijn kabouterpaden! Heerlijk buiten op avontuur met een knapzak, wat lekkers en verschillende opdrachten. En hoe leuk is het om zelf een kabouterpad te maken met deze tips



Speeltips peuters en kleuters

Nog meer leuke activiteiten voor dreumessen, peuters en kleuters vind je in deze blog. Uren speelplezier beleven de jonge kids met sokken, sensory bags, kleedjes en veel meer! 

TIP: in onze Uitagenda vind je nog meer tips en activiteiten in de omgeving voor de allerkleinsten!


Naar de website