Bloemige cakejesTerug naar het overzicht

Zo maak je van cakejes wel een hele fleurige traktatie!
Wat heb je nodig?
Papier in vrolijke kleuren, licht- en donkergroen papier, satéprikkers, plakband, een schaar, lijm en per kind een cakeje (deze kun je kant en klaar kopen of zelf maken, dat maakt natuurlijk niets uit).

Hoe maak je deze traktatie?
Kijk eens goed naar de foto. Daar kun je zien je dat de bloem bestaat uit drie keer hetzelfde figuur (een soort ster) op elkaar geplakt. Begin ermee deze figuren uit de verschillende kleuren papier te knippen. Voor elke bloem heb je dus drie figuren nodig, een van elke kleur.

Plak de drie figuren met lijm op elkaar, zó dat de blaadjes verspringen. Knip nu een rondje uit lichtgroen papier en plak dit op het midden van de bloem. Knip de blaadjes van de stengel uit het donkergroene papier. Plak de stengels en de bloemen op een satéprikker. Dit doe je het handigst met plakband.

Prik de bloemen in de cakejes en klaar is je traktatie!

Dit idee is ingezonden door Agna van Venrooij.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Nog jarig voor de zomervakantie en wil jij het dit schooljaar ook nog een feestje geven? Voor jouw kinderfeestje hebben we de leukste tips en ideeën op een rijtje gezet! Wat dacht je van een sportief feestje, muzikaal, creatief of iets in de natuur? Er is volop keuze!

kinderfeestjes tips