Even voorstellen met de leukste tips en adresjes van Anna

6 januari 2020
Achter elke Kidsproof-regio zit een lokale ondernemer én moeder, die met passie voor de provincie de site vult met tips. Elske en Wieke dragen de site over aan Anna die in 2020 jullie alle tips geeft! We stellen haar aan jullie voor.
"Hoi! Mijn naam is Anna, 37 jaar. Mijn tweeling, jongen en meisje, zijn nu vijfeneenhalf. Ik ben ooit geboren in Aduard en daarna opgegroeid op Vlieland, ons prachtig Friese eiland. Na de mavo moest ik voor mijn vervolgopleidingen naar de ‘vaste wal’, dat werd Leeuwarden waar ik tot mijn laatste studiejaar ben gebleven. Omdat mijn man Engelsman is gaan we er als gezin vaak op uit, de leukste plekjes ontdekken helpt hem zeker ook om Nederland beter te leren kennen.
Mijn favoriete adresjes (in willekeurige volgorde)

Thialf in Heereveen! Het schaatsseizoen is geopend en deze “ijsbaan” mag nu niet ontbreken aan mijn lijstje. De grote der aarde hebben records verbroken in dit stadion, machtig om hier te schaatsen. Er is hier van alles te doen voor kinderen zoals vrijschaatsen, schaatslessen en kinderfeestjes. Daarna lekker opwarmen in de bûtenbocht met een warme chocomelk.

De Lawei in Drachten heeft altijd heel fijne voorstellingen voor alle leeftijden. Mijn kinderen zijn gelukkig dol op het theater, dat vinden wij zelf namelijk ook een super fijn uitje. Wij combineren het dan met een bezoek aan pannenkoekboerderij de Zoete Inval, hier worden mijn kinderen echt héél gelukkig van. De 11 steden staan hier op het menu met hartige maar ook zoete varianten. En met prachtige speelplek – buiten en binnen!We gaan ook graag naar buiten, lekker wandelen en ravotten. De Alde Feanen is echt een top plek met diverse routes door de natuur waar ook regelmatig iets te doen is bij het bezoekerscentrum zoals braakballen pluizen of nestkastjes timmeren, houd de uitagenda in de gaten. Als we bij opa en oma op bezoek zijn in Leeuwarden dan is het altijd lastig kiezen! Gaan we naar het Fries Museum waar je nu de interactieve route ‘Wij Vikingen’ kunt doen. Of naar het Natuurmuseum Fryslân dat nooit verveelt. Wellicht toch een voorstelling in de Harmonie of naar ‘Het stenen tijdperk’ die leuke beleefwinkel. Elke plaats in Fryslân heeft wel iets aan kinderen te bieden wat 100% Kidsproof is. Ik verzamel de leukste uitjes in Fryslân voor je.

Hoe ziet jouw ideale dagje in Fryslân eruit? Deel je tips met Anna via fryslan@kidsproof.nl, zodat zij deze tips op de site kan zetten.

De foto's in dit artikel zijn gemaakt in het Noorderplantsoen in Groningen, door Cotton Photography.