De leukste spelletjes voor peuters en kleuters

Peuters en kleuters kunnen enorm genieten van samen spelletjes doen. Wij hebben onze collega’s gevraagd naar de favoriete spelletjes van hún kinderen! Weet jij al welk spelletje jouw favoriet worden in de Decembermaand?

Peuters en kleuters kunnen enorm genieten van samen spelletjes doen. Wij hebben onze collega’s gevraagd naar de favoriete spelletjes van hún kinderen! Weet jij al welk spelletje jouw favoriet worden in de Decembermaand?

(PS door op de links te klikken, kun je het spelletje direct bekijken en eventueel gelijk bestellen!)

Barbara, sitemanager Kidsproof Haarlem en moeder van twee kids  van 2 ½ en 5 jaar;
“Allebei mijn kinderen zijn dol op memory. Bij mijn dochter van 2 is deze Dierenmemory favoriet. Ze verzint regelmatig haar eigen regels (en die wisselen ook voortdurend), maar dat maakt het spelletje eigenlijk alleen maar grappiger! Haar grotere broer houdt ook van memory, maar hij kiest het liefst voor de wat stoerdere varianten. Op het moment is hij helemaal gek van deze Planes memory. Als we dat eenmaal gaan spelen, is er geen houden aan. Nog een keer!”


Laura, sitemanager Kidsproof Tilburg en moeder van een dochter van 6;
“Bij ons thuis wordt good old Ganzenbord op het moment weer vaak gespeeld. Het is niet te moeilijk en onze dochter vindt het ontzettend grappig als wij ‘in de gevangenis’ of ‘in de put’ belanden. Maar echt feest is het pas als we vlak voor de finish eindigen als ‘dode gans’ en weer helemaal opnieuw moeten beginnen! Dikke pret dus met deze klassieker! En wist je dat er tegenwoordig hele leuke varianten te koop zijn? Zo heb je nu bijvoorbeeld ganzenbord van Planes, helemaal in het thema van de film. Superleuk natuurlijk!”

Gwen, sitemanager Kidsproof Den Bosch en moeder van 2 meiden van 3 en 6 jaar;
“Kennen jullie het kaartspel Ezelen? Dit is een gek en hectisch kaartspel, waarbij het vooral om snelheid gaat. Schuif de kaarten door naar elkaar, verzamel 4 dezelfde dierenkaarten en pak dan als eerste een ezel. Als je te laat bent, krijg je een letter tot dat je de EZEL bent! Degene die de EZEL is, moet een vooraf afgesproken opdracht doen. Wij vinden het écht een superleuk spel om samen met onze meiden te doen. De snelheid en de gekke opdrachten zorgen er iedere keer weer voor dat we gieren van de lach.”


Dies, sitemanager Kidsproof Amsterdam en moeder van kids van 3, 5 en 6;
“Wij spelen thuis graag Halli Galli met de kids. Omdat we de juniorversie hebben, kunnen we die heel goed met alle drie onze kids spelen. Iedereen heeft een stapeltje kaarten en om de beurt leg je een kaart neer met een clowntje in een bepaalde kleur erop. Zodra er twee dezelfde kleur clowntjes op tafel liggen, druk je op de bel. Wie het laatst drukt, krijgt de kaarten van de anderen. Niet fijn, want je wilt zo snel mogelijk van alle kaarten af zijn. En tja, mama en papa zijn kennelijk niet zo snel meer, want we worden flink ingemaakt! PS: De versie van Halli Galli voor oudere kinderen is óók erg leuk!