Leuke familie-fietsroute door het Corversbos

1 april 2015
“Mam, mogen de appels in mijn mandje? Vijf fietsen staan klaar en ieder mag wat van de picknick in zijn mandje of krat voorop de fiets. Het kleed, de broodjes, de appels… álles wordt verdeeld. De voetbal gaat nog snel mee in de krat van de fiets van mijn oudste zoon.
“Mam, mogen de appels in mijn mandje? Vijf fietsen staan klaar en ieder mag wat van de picknick in zijn mandje of krat voorop de fiets. Het kleed, de broodjes, de appels… álles wordt verdeeld. De voetbal gaat nog snel mee in de krat van de fiets van mijn oudste zoon. Normaal gesproken blijft hij liever thuis, maar sinds hij zo’n stoere transportfiets heeft, wil hij ineens wél mee ;-) Vanuit ons huis is het alleen de straat uit en dan staan we al bij het stoplicht onderaan de Vaartweg in Hilversum. Het startpunt van deze eerste Kidsproof fietsroute; hiervandaan fiets je zo het Corversbos in.

Download de routekaart

“Aaaaahaaahaaahaaahaaahaaa…..” zegt mijn jongste dochter (6) steevast als ze over een hobbelweg fietst. “Dan trilt mijn stem, mam!” We volgen het brede pad dwars door het bos. De kinderen doen hier altijd wedstrijdjes. Fijn, want we kunnen hier met z’n allen breed naast elkaar fietsen.

Fietsroute Hilversum – ’s Graveland (12 KM in totaal)
Aan het einde van het pad gaan we verder op de Corverslaan en steken we de ’s-Gravelandseweg over de Oude Meentweg op. Hier fietsen we een stuk op de verharde weg, maar alsnog lekker rustig tussen de weilanden en slootjes door. Na het Ankeveensepad (passeren we aan de linkerkant) gaan we links weer het bospad op. Het blijft het leukst om door het bos te fietsen met kinderen.

Reeën in ‘t bos
Op een veld links van ons zien we twee reeën staan. Verschrikt trekken ze hun koppies op als onze kinderen enthousiast beginnen te roepen “ik zie ze ook!”. En weg zijn ze ;-) Maar na een paar honderd meter worden we getrakteerd op nog zo’n mooi beeld van een paar reeën die rustig staan te grazen aan de kant van het bospad. Het blijft bijzonder zo in onze eigen regio!.

Verse koffie op ‘t terras
Onderweg stoppen we voor een picknick en als we het pad vervolgen komen we al snel bij Café Brambergen uit, naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s Graveland. Trouwens ook handig voor als je geen picknick bij je hebt. Hier kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven in het nieuwe speelbos met de boomhut en de waterpomp! Op het grote terras (en ook binnen trouwens) kijk je uit op het speelbos en geniet je tegelijkertijd van lekker eten, goede koffie of verse muntthee.

Terugweg
De kinderen mogen op de terugweg naar huis de weg wijzen. Spannend en leuk! We rijden via de verharde weg (Noordereinde) weer naar huis. Zonder stops fietsen we deze fietsroute in ongeveer een uur. Op deze weg kom je langs het leuke Kidsproof winkeltje You & Mini en de pluktuin/natuurwinkel van Sperwerhof. Beide erg de moeite waard om even een stop te maken!

Fiets kopen
Deze Kidsproof-fietsroute is in samenwerking met www.Fietsenopfietsen.nl tot stand gekomen. Wil je binnenkort een nieuwe fiets kopen voor je kind? Kijk dan eens online bij fietsenopfietsen.nl. Hier vind je stevige omafietsen, stoere transportfietsen, hippe beachcruisers en nog veel meer modellen!

Overige routes
En wij hebben natuurlijk nog genoeg leuke routes in gedachten om je fiets uit te testen: over de Zuiderheide naar ’t Bluk, rondom Vliegveld Hilversum, over de Westerheide met een stop bij La Place en naar Lage Vuursche via Theehuis ’t Hoge Erf. Heb je nog tips voor andere leuke routes & locaties? Laat het ons even weten, dan zetten wij die op de site!