icon-closeLandelijk leaderboard Watermonsters
icon-closeLandelijk leaderboard Watermonsters

Gratis doe-pakketje met kleuterwandelingen

15 april 2021
Wandelen jullie ook graag? Spelen in de bossen, klimmen in bomen en samen op ontdekking? Dan heb ik hier weer een leuke tip: je krijgt nu een gratis setje kleuterwandelingen door het Spanderswoud in Hilversum en bij de Schaapskooi in Blaricum als je nu donateur wordt van het Goois Natuurreservaat.
Zó is wandelen met kinderen écht leuk!

Geniet van het voorjaar

Wat is er leuker dan samen met je (klein-)kinderen te wandelen over de heide dit voorjaar! Wat is het toch heerlijk dat we vanuit elke plaats in het Gooi zó in de natuur zijn. De schaapskudde én de verse lammetjes lopen ook weer op de hei en de bomen en vele planten en bloemen komen tot bloei. Extra genieten dus!

Gratis doe-pakketje met 2 kleuterroutes

Speciaal voor kleuters vanaf 4 jaar heeft het Goois Natuurreservaat twee leuke kleuterroutes ontwikkeld. Aan de hand van vragen en opdrachten kom je meer te weten over de dieren op de heide. Extra leuk: als je nu donateur wordt van het Goois Natuurreservaat, krijg je het doe-pakketje met de twee kleuterroutes cadeau! Je steunt het Goois Natuurreservaat al vanaf 2,50 per maand. Hiermee help je de unieke en kwetsbare natuurgebieden te behouden en beschermen in onze drukke regio, en projecten mogelijk te maken voor een sterke en gezonde Gooise natuur.

Samen op ontdekking

Lineke Lam en Martin Mol nemen je mee op ontdekkingstocht door de natuur. Iedere route heeft zijn eigen ‘Doe-pakket’. Per kind is er een pakketje nodig, hier zitten beide routes in! Deze kunnen ze meenemen in het bos om te verzamelen, tekenen of te onderzoeken. Maar ook om na de wandeling nog te gebruiken.Het verhaal

Lineke is een lammetje en zij wil niet groot zijn. Want, zegt Lineke: “Als ik een groot schaap ben dan moet ik naar de kapper!” En ze wordt, anders dan bij kinderen, helemaal geknipt. Gelukkig wordt ze als het lente is en het weer wat warmer is, geknipt. Op het bord staat de vriendin van Lineke, Els Egel. Els heeft geen haren, ze heeft stekels. Lineke mag van Els haar stekels knippen. Maar dat gaat niet zomaar, haar schaar breekt af...

Hoe het werkt

De kleuterpaden zijn speciaal gemaakt om een wandeling voor kinderen van 4 tot 6 jaar aantrekkelijk te maken. Daarbij is de Wegwijzer (deze routekaart zit in elk pakketje) voor de ouders een onmisbaar hulpmiddel om de kleuterpaden te lopen. Ook staan er leuke verhaaltjes bij die je kunt voorlezen. Bij ieder diertje staat een verhaaltje met opdracht. In het ‘Doe-boekie’ zelf staan ook leuke opdrachten en spelletjes.Word nu donateur en ontvang het doe-pakketje gratis!

Wij zijn dol op de Gooise natuur en genieten er dagelijks van. Natuurlijk willen we ook dat dat zo blijft, daarom steunen wij het Goois Natuurreservaat. Meld je vandaag nog aan via de website van het GNR en ontvang het doe-pakketje bij je thuis. Alvast heel veel dank voor je steun… en heel veel wandelplezier met je (klein-)kids!

Ik wil lid worden >>>

Geniet van de lente en van de prachtige Gooise Natuur waar we middenin zitten!

Groetjes,
Maud

Naar de website