Training MindfulnessTerug naar het overzicht

Kinderen leren bewuster omgaan met prikkels en onderzoeken hun gedachten en gevoelens.

Raisin' Kids geeft mindfulnesstrainingen aan kinderen uit groep 5 t/m 8 (8 tot en met 12 jaar). Kinderen doen een ontdekkingsreis door het lichaam, onderzoeken een rozijn en gebruiken een rainstick, zaklamp en bellenblaas.

Mindfulness
Mindfulness houdt in dat je doelbewust aandacht geeft aan dingen zoals ze zijn, op het moment zelf en zonder te oordelen. De training leert kinderen omgaan met de vele prikkels die op hen afkomen: sport, tv, computer, BSO etc. Dagelijks wordt veel van kinderen gevraagd, ook op sociaal gebied. Hierdoor kunnen zij piekeren, moeite hebben met slapen, snel afgeleid of onrustig zijn.

Training
Tijdens de training van 6 lessen onderzoeken de kinderen hun gedachten, gevoelens en reacties. Het helpt hen om een (adem) pauze te nemen, tot rust te komen en zich minder te laten meeslepen door gedachten en emoties. Hierdoor kunnen zij bewuster kiezen hoe te handelen gedurende lastige situaties en reageren ze minder vanuit de automatische piloot.

Oefening baart kunst
Is mindfulness een 'quick fix' om te ontspannen? Nee, dat is het niet. Het vergt regelmatig oefenen. In de training leren de kinderen vaardigheden waar zij de rest van hun leven veel aan hebben. Jong geleerd, is oud gedaan!

Meer info
Houd de website in de gaten om te zien wanneer er een nieuwe reeks start. Klik hiervoor op de roze button.

Praktijk KinderPsy

Hilvertsweg 121 A
1214 JB Hilversum
Openingstijden 15.30 - 16.30 Prijs € 175 voor 6 lessen Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Yahoo... zomervakantie!

Yahoo... zomervakantie!

Het is ZOMERVAKANTIE! Zes weken, heerlijk! Tijd om leuke dingen te doen met de kinderen. Check onze zomertips!

Eropuit tips