Herfst op Forteiland PampusTerug naar het overzicht

Bezoek Pampus ga op avontuur in de geschiedenis, vlieg in een luchtballon en nog veel meer...
Extra leuk om in de herfstvakantie naar Pampus te gaan, want dan krijgen alle kids een cadeautje van Pampus. Een verrassing, dat heeft te maken met de soldaten die vroeger op het eiland woonden.

Ook zijn er tijdens de herfstvakantie (van 10 t/m 25 oktober) speciale kinderrondleidingen en zijn er enkele dagen workshops Morse & Mooimakers. Tijdens de workshops ga je aan de slag met seinsleutels en maak je een mooie sleutelhanger of armband met houten kralen waarin iets verstopt zit. Wat zou dat zijn?

Er is van alles te beleven en natuurlijk kun je er ook lekker eten en drinken. Het fort is heel spannend om op eigen houtje te ontdekken. Je mag overal vrij rondlopen. Je vindt er interactieve ruimtes die vol filmpjes en geluiden zitten, er is bijvoorbeeld een heel groot wiel van de vroegere stoommachine die je kunt draaien om een film te starten en er zijn games die je met een Pampussleutel kunt openen, dan kun je verschillende spellen.

Super Pampus tips
Een dagje Pampus kun je indelen zoals jij leuk vindt. Liever veel energie kwijt en zin in ravotten? Klim op het dak van het fort en kijk je ogen uit! Zin om veel op te steken over de geschiedenis? Open en speel de games in het fort: leer bijvoorbeeld wat morse-code is en doe een wedstrijdje bommen vullen! Kortom, alles kan en alles mag op Pampus.

Tip 1 – Het verhaal van Pampus (loop door de soldatengeschiedenis van het fort)
Tip 2 – Het geheime Wapen van Amsterdam (vlieg in een virtuele ballonvaart over alle forten)
Tip 3 – De Blacklight Speurtocht (vind de verborgen letters in het fort)

Reserveren en mondkapjes
Voor Pampus kun je vooraf je kaartjes incl. een plekje op de veerboot, die vanuit Muiden vertrekt. Ben je boven de 13 jaar, zet dan je mondkapje op. Ook op het eiland zijn er een paar plekken waar de mondkapjes op moeten, zoals in het paviljoen. Op de boot zijn mondkapjes voor 50 cent per stuk te koop.

Meer informatie
Kijk voor tijden, prijzen en meer informatie op de website. Klik eenvoudig door via de roze websitebutton.

Veel plezier!


NIEUW: in oktober kun je dagelijks naar Pampus van dinsdag t/m zondag, maar dit jaar blijft het forteiland ook in de weekenden van november open!

Forteiland Pampus

Herengracht 68
1398 AD Muiden
Openingstijden Okt: dagelijks geopend
Nov: alle weekenden open
Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaas in 't Gooi

Sinterklaas in 't Gooi

Vanaf zaterdag is Sinterklaas weer in ons land... dit jaar anders dan anders, maar dat hoeft niet minder leuk te zijn! Check onze thuistips en lokale activiteiten die wél door gaan

Sinterklaas tips