icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Eropuit, de natuur in van het Groninger Landschap!

27 februari 2020
Lekker naar buiten met de kids! Heerlijk om samen de natuur te ontdekken en op pad te gaan. En wat mogen wij blij zijn met het Groninger Landschap die het landschap en cultuur van Groningen beschermen. Onze kinderen zijn hierbij super belangrijk en daarom maakt het Groninger Landschap ze enthousiast om eropuit te gaan. En kinderen enthousiast maken voor de natuur, dat kunnen ze! We spraken met Michel van Roon.
Michel van Roon is geruime tijd jeugdcoördinator van het Groninger Landschap, en met succes. Zijn geheim? Zijn favoriete werkonderdeel is 100% zeker om alle kinderen te enthousiasmeren over het Groninger Landschap! Elke week is hij op één van de 100 basisscholen te vinden waar hij een educatieve, maar vooral interactieve en leuke, les geeft. Beleven, verrassen, doen en ontdekken dat zijn de elementen die hij terug laat komen.

Michel gaat op pad met z’n blauwe bus, deze zit vol opgezette dieren zoals een zeehond, een bever en héél veel vogels. Hij vertelt in de klas graag levendige verhalen over deze dieren. Ook heeft hij tijdens de les héél veel interactie met z’n jonge publiek. Zo zie je regelmatig een optocht van kinderen met opgezette dieren naar de klas gaan in Groningen, ze mogen van Michel helpen om de dieren neer te zetten voor de les. Een mooi gezicht! Dat Michel aansluit bij de jeugd van Groningen is duidelijk, hij wordt tijdens de festivals regelmatig herkent en aangesproken door de kinderen waar hij les aan geeft.

Tijdens de lessen probeert Michel onze kinderen vooral bij te brengen dat het leuk is om naar buiten te gaan en dat er zóveel te ontdekken valt. Omdat nog wat extra te stimuleren, en om óók alle ouders, opa’s en oma’s erbij te betrekken, organiseert het Groninger Landschap elke jaar vier festivals.

Het ‘Hunzefestival’ op 20 en 21 juni is het grootste en wordt georganiseerd bij bezoekerscentrum Reitdiep, een tweedaags festivals! In mei kun je naar ‘Waddenfestival’ op 24 mei in Pieterburen bij bezoekerscentrum Waddenkust. Kom hier waterdiertjes bekijken of je eigen broodje bakken. Het ‘Dollardfestival’ op 13 september bij bezoekerscentrum Dollard staat helemaal in teken van zeehonden en vogels. Het ‘Paddenstoelenfestival’ op Ennemaborg op 11 oktober gaat, hoe kan het ook anders, over paddenstoelen, kabouters en het bos.

Michel noemt tijdens ons gesprek ook regelmatig het belang van alle vrijwilligers die zich belangeloos en met veel passie inzetten voor het Groninger Landschap. Naast alle losse activiteiten die zij organiseren op de locaties dragen zij ook écht de festivals. Zonder hen was het Groninger Landschap niet zo’n succes!

Zien we jou dit jaar ook bij één van de festivals of een van de andere activiteiten van het Groninger Landschap? Grote kans dat je Michel daar tegenkomt.