Schaatsbanen in en om Haarlem

19 december 2022
Als het kouder wordt denken wij meteen aan schaatsen. Maar wat nou als het niet hard genoeg vriest om op de grachten en sloten te schaatsen? Kom dan naar deze ijsbanen in en om Haarlem!
Winter Wonderparadijs Haarlem - Pannenkoekenparadijs

1. IJsbaan Zandvoort

Elk jaar organiseert de stichting winterwonderland Zandvoort in het centrum van Zandvoort een IJsbaan, welke door uitsluitend vrijwilligers wordt gerealiseerd. Rond de kerstvakantie is de schaatsbaan 3 weken dagelijks geopend midden in het dorp van Zandvoort. Zowel voor de kinderen als ouders is er genoeg te doen, zo staat er naast de schaatsbaan een gezellig deels overdekt terras en is er een Koek en Zopie.


Tarieven

Dagkaart voor de schaatsbaan €6,50 (inclusief huur schaatsen en glas limonade) 
10 rittenkaart €59,00 (inclusief huur schaatsen en glas limonade) 
Kabouterschaatsen t/m 5 jaar €3 (ouders mogen met de kinderen t/m 5 jaar op de ijsbaan met schoenen ter begeleiding, zie de openingstijden voor Kabouterschaats uurtjes)

Openingstijden: Zie website2. Winterwonderland; schaatsbaan Reinaldapark Haarlem

Het Pannenkoekenparadijs haalt de winter naar Haarlem! Van vrijdag 2 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023 wordt het buitenterrein en de VIP kantine omgetoverd tot ‘Winter Wonderparadijs Haarlem’, met dit jaar een extra grote editie met o.a. een overdekte schaatsbaan, gezellige kerstkraampjes, live-muziek en ‘meet & greets’ met kinderhelden!
 
Tarieven
Een entreekaartje voor de overdekte ijsbaan kost slechts € 6,50 met eigen schaatsen of € 7,50 inclusief schaatshuur.

Openingstijden: Zie website3. IJsbaan Haarlem

Wat een geluk hebben we met onze ijsbaan! Deze is van oktober tot april geopend, we kunnen dus de hele winter elke dag schaatsen als we dat willen! Tijdens de openingstijden voor het publiek is iedereen welkom: jong en oud, geoefende of minder geoefende schaatsers, leden en niet-leden van ijsclubs, recreanten en wedstrijdrijders. Je hoeft nergens lid van te zijn of te worden om in de publieksuren te mogen vrij schaatsen. De IJsbaan Haarlem heeft twee ijsvloeren: een 400meterbaan en een 30x60meterbaan. 

Tarieven
Entreekaartje voor jeugd t/m 15 jaar  € 4,70
Entreekaartje volwassenen (16 jaar en ouder)  € 7,70.
Toeslag € 1 voor entreekaartjes over de totale transactie bij kassaverkoop op de ijsbaan. Bespaar die euro en koop losse entreekaartjes online. Met online kaartjes kun je direct via de toegangshekjes doorlopen naar het ijs.

Openingtijden: Zie website4. Schaatsbaan Bennebroek

Van 16 december  2022 t/m 8 januari 2023 organiseert Bennebroek Winter Wonderland! Op de Geitenwei is een prachtige schaatsbaan waar diverse activiteiten voor jong en oud, op en rondom de ijsbaan worden georganiseerd. Het programma per dag vind je op de website.