11x favoriete en feestelijke kersthapjes

5 december 2022
Er zijn veel redenen waarom wij van Kerstmis houden, maar het lekkere eten is daar zeker één van. Bekijk hier 11 van onze favoriete zoete en hartige hapjes die je gezellig samen met je kids kunt maken!
Kerstboom macarons

Kerstboom macarons

We beginnen met een echte favoriet van de kids: de kerstboom macarons! Heel lekker én leuk om te versieren. De macarons kun je zelf maken. Zorg wel dat je macarons maakt in verschillende maten, zodat je de lekkernijen kunt opstapelen in de vorm van een kerstboom! Vergeet de toppings niet: met spikkels versier je de boom met slingers en kerstballen. 

Hartige rolletjes


Dit is zo'n lekker en makkelijk te maken snack! Je kunt zowel knakworst als een vegetarische of vegan variant daarvan gebruiken voor dit kersthapje. Rol de (vegetarische / vegan)  worst op in grote plakken bladerdeeg en snijd dit vervolgens in kleine stukjes. Even in de oven en smullen maar! 

Hartige rolletjes


Vrolijke smoothie 


Van al dat lekkers rondom kerst krijg je natuurlijk ook wel een beetje dorst. Ook voor drinken hebben wij een vrolijke variant bedacht. Deze smoothie in 3 verschillende kleuren is leuk om te zien én lekker om op te drinken. Extra voordeel: zo krijgen de kinderen ook meteen vitamientjes binnen! Deze smoothie is met banaan, framboos en aardbei. Nog meer kleurtjes? Gebruik ook groenten of besjes in je smoothie!

Vrolijke smoothie

Brownie rendieren 


Heb jij echte chocoladefans in huis? Dan zijn deze brownie rendieren echte aanraders! Voor de rendieren zijn vierkante stukjes brownie (zelfgemaakt of gekocht) je basis. Met een rode M&M erop als neusje, kant-en-klaar gekochte snoepoogjes erop én twee pretzels als oren heb je een tussendoortje om van te smullen!

Brownie rendieren


Boom vol met fruit, groente en kaas

Iedereen kent de typische plank vol met groenten, fruit, kaas en (vegetarische) worst wel, maar hoe leuk is het om dit te decoreren in de vorm van een kerstboom! Het ziet er gezellig uit en is ook nog eens makkelijk te maken. Hiervoor kun je allerlei ingrediënten in huis halen: druiven, tomaten, komkommer, paprika, (vega)worst, kaasblokjes, mozzarella, kersen... alles wat jullie lekker vinden. Gebruik een spitskool als basis, die heeft al de vorm van een kerstboom!

Boom met groenten, kaas en fruit

Gevulde eitjes in kerst-thema 


Wij zijn zo'n fan van gevulde eitjes! Deze door midden gesneden, hardgekookte eieren zijn vaak gevuld met een mengsel van de hardgekookte dooier. Traditioneel zit daar dan boter, kerrie, room, peper & zout in, maar je kunt natuurlijk de ingrediënten kiezen die de kinderen lekker vinden. Natuurlijk geven we ook hier een kersttintje aan: leg een sterretje boven op het ei. Helemaal in stijl genieten!

Gevuld eitje


Bekertjes met rendieren

Rendieren zijn misschien wel onze favo winterdieren. Om in de kerst-stijl te blijven, is het superleuk om met de kinderen hun eigen drinkbeker te versieren met een rendier. Dit kan heel makkelijk, zoals je op onderstaand voorbeeld kunt zien. Handig: lijken de drinkbekers van de kids op elkaar? Laat de kinderen dan allemaal een eigen diertje tekenen, of een rendier in verschillende kleuren. Zo zijn de bekers ook nog eens makkelijk te onderscheiden. 

Rendieren op bekers

Versierde chocola


Hmm, deze versierde chocoladestukken zien er verrukkelijk uit! Alle lekkere, zoete ingedriënten rondom kerst zijn samengekomen bij deze verharde chocostukken. Dit kersthapje is heel makkelijk: smelt chocola au bain marie, giet het over bakpapier uit en bestrooi het met zoete ingrediënten (zoals spikkels en M&M's). Tevreden met de creatie? Leg het in de koelkast om goed af te laten koelen, waardoor het één harder geheel wordt. Helemaal afgekoeld? Dan kun je de chocola in stukjes breken en kun je de stukken chocola aan iedereen uitdelen!

Versierde chocola


Creatief met bladerdeeg

Dit is een makkelijk trucje om van iets gewoons als een (vegetarische) gehaktbal, een lekkernij met een kerst-tintje te geven. Maak samen met de kinderen kleine sterretjes van bladerdeeg, zoals op de foto hieronder. Bak het bladerdeeg af en versier de gehaktballen of andere hapjes tijdens het kerstdiner met de vrolijke sterretjes van bladerdeeg!

Creatief met bladerdeeg
 


Mini-muffins met kerstversiering

Tot slot vinden de kids dat deze overheerlijke mini-muffins niet op het kerstdiner met de familie of kerstlunch met school mogen ontbreken. Een combinatie van chocola met spikkels, M&M's en andere kleine versieringen voor cupcakes, dat kan alleen maar lekker zijn! 

Mini-muffins


Met deze 11 heerlijke kersthapjes heb je weer een heleboel inspiratie om de kerstlunch of het kerstdiner nóg feestelijker te maken. De lekkernijen maak je makkelijk samen met de kindjes. 

Veel plezier met de voorbereidingen en eet smakelijk!